Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El CAT inicia el procés de reconversió de la flota amb vehicles elèctrics

Aquest any 2018, el Consorci d'Aigües de Tarragona ha incorporat sis vehicles elèctrics amb un cost anual de 51.500 euros amb la modalitat de rènting

Els nous vehicles elèctrics del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) Els nous vehicles elèctrics del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) CAT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 03 Desembre 2018 17:49

En el marc d’accions sobre el medi ambient i la sostenibilitat, el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha començat la renovació de la flota prevista en el Pla Estratègic 2018-2021 de l’entitat. Enguany s’han incorporat sis nous vehicles 100% elèctrics, dos turismes i quatre furgonetes, amb un cost anual de 51.500 euros a través de la modalitat rènting. La resta de la flota, fins arribar a la seva totalitat, 36 unitats, s’aniran renovant fins l’any 2021, que és quan es preveu que tota la flota de vehicles sigui amb motor 1000% elèctric, tret d’alguns que per les seves prestacions hagin de ser amb motor híbrid.

En aquest sentit, el CAT ha instal·lat carregadors a les instal·lacions centrals, a l’Estació de Tractament de l’Aigua Potable (ETAP) i també al punt de captació, a Campredó, amb un total d’11 unitats. El desplegament d’aquests carregadors està basat en un estudi que permeti cobrir els desplaçaments habituals per tota l’àrea d’influència del CAT. I contempla a mig termini la incorporació de nous carregadors a l’Estació de Bombament del Vendrell, Calafell i Valls.

Tant a l’ETAP com a les instal·lacions centrals, es disposa d’un carregador ràpid que permet recuperar l’autonomia dels vehicles en menys de 30 minuts. La instal·lació d’aquesta primera fase de carregadors ha estat parcialment finançada amb el Plan MOVALT Infraestructura, una ajuda que ha estat finançada pel Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital.

Els carregadors també podran ser utilitzats per les persones que vinguin a visitar el CAT i pel personal del Consorci que disposi de vehicle elèctric propi. D’aquesta manera, el Consorci també vol contribuir a la cultura del canvi cap a una societat més sostenible entre els seus treballadors.

Les plantes fotovoltaiques

D’altra banda, encara en el marc d’accions sobre el medi ambient i la sostenibilitat, el CAT disposa de tres plantes fotovoltaiques en règim de lloguer als dipòsits de les instal·lacions de Constantí, Perafort i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La producció d’energia en aquestes instal·lacions des de l’any 2013, quan van entrar en funcionament, fins a finals de novembre de 2018, és de 7.103.192 kWh amb un estalvi d’emissions de CO2 de 2.784 tones.

El CAT té previst incrementar la producció d’energia a través de les plantes fotovoltaiques, instal·lant plaques als nous dipòsits que es construiran entre els anys 2020 i 2021, ubicats al Vendrell, Cunit i Vila-seca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: