Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Camp i l'Ebre milloren la recollida de residus però queden lluny de l'objectiu marcat per Europa el 2020

La Terra Alta és la comarca que lidera la separació de brossa, amb un 47,87%

Cubells de recollida selectiva "porta a porta" Cubells de recollida selectiva "porta a porta" ARC
Medi Ambient ACN
Dijous, 18 Octubre 2018 12:42

El Camp de Tarragona ha incrementat més d'un punt la recollida selectiva neta el 2017, fins a un 29,09%, però continua quedant per sota de la mitjana de Catalunya (32%) i lluny del mínim de 50% de reciclatge que demana Europa per al 2020. A més, l'any passat es va generar més brossa que el 2016, en part, per la influència turística. En total, 1,62 quilos per habitant al dia.

En canvi, a les Terres de l'Ebre registren un índex de recollida selectiva neta del 33,53%, semblant el 2016 i al conjunt del país. En canvi, han generat una mica més de brossa que l'any anterior, amb 1,36 quilos per habitant al dia. La Terra Alta (47,87%), a l'Ebre, i el Priorat (41,52%), a Tarragona, són les dues comarques que lideren la separació de residus. Per municipis, destaca Miravet 47,08%), a l'Ebre, i Riudecanyes (63,79%), a Tarragona.

Després de presentar les dades aquest dijous, el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, ha deixat clar que el Govern ajudarà en la gestió, però que els responsables últims de la brossa són els ajuntaments. Davant l'objectiu marcat per Europa als estats membres d'arribar a un 50% sobre els residus municipals generats d'aquí a dos anys, Tost ha avisat que si hi ha sanció, Brussel·les la passarà al govern espanyol, que al seu torn la traslladarà a la Generalitat i que el Govern la derivarà als ajuntaments. La màxima és que es generi menys brossa, reciclar més i fer una bona gestió de l'orgànica. "Sense l'orgànica, és impossible arribar als objectius", ha considerat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: