Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou ofereix un doble punt de recàrrega pels vehicles elèctrics

Un d’ells està ubicat al davant del mercat i el proper serà al passeig Jaume I, al pàrquing davant la platja de Llevant

Punt de recàrrega pels vehicles elèctrics al davant del Mercat Municipal de Salou Punt de recàrrega pels vehicles elèctrics al davant del Mercat Municipal de Salou CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 15 Juliol 2018 17:54

Salou ha posat en servei un doble punt de recàrrega semi-ràpida per a vehicles elèctrics, el primer que es posa en marxa al municipi. Es tracta d'un equip de càrrega semi ràpida en el que podran carregar 2 vehicles a la vegada, disposa de 22 kW i té la capacitat de càrrega un vehicle del 0 al 100% en un temps d’entre 2 i 4 hores segons el vehicle. Per utilitzar aquest carregador caldrà disposar d’una targeta RFID per tal de que l’usuari de vehicle elèctric es pugui identificar i utilitzar el carregador. Aquesta es podrà sol·licitar a l'Ajuntament de Salou.

El carregador també es podrà utilitzar mitjançant les targetes RFID d'altres municipis que estiguin adherits a l'aliança dels municipis per l’interoperabilitat de l’Institut Català de l'Energia, com Barcelona, Cambrils, Lleida o Reus. Pel que fa a les prestacions de càrrega, el punt disposa de 2 connectors tipus 2, connector estàndard europeu específic per a vehicles elèctrics (principalment per a cotxes i furgonetes) i 2 endolls tipus Schuko (principalment per a motos, quadricicles i bicicletes).

A hores d'ara la recàrrega es gratuïta per a tots els usuaris com a tots els carregadors que es troben a la via pública. L’alcalde del municipi, Pere Granados, destacava que “és una acció per incentivar la mobilitat elèctrica, una acció per a descarbonitzar el planeta, imatge de municipi que respecta el medi ambient,  i per afavorir els vehicles elèctrics i híbrids que tenim a Salou, però també als turistes que ens visiten”.

De fet, les ordenances fiscals vigents tenen present les mesures de caire ambiental amb una bonificació del 100% de l’impost de circulació pels propietaris de vehicles elèctrics i també estan exempts del pagament de la zona blava, amb la voluntat d’aconseguir un menor impacte sobre el medi ambient i d’un 75% als que comptin amb vehicles híbrids; deixant de banda la bonificació que hi havia pels vehicles històrics, majors de 25 anys i més contaminants. Un cop hi ha aquest primer punt de recàrrega en marxa ja s’està planificant un segon grup que s’instal·larà al passeig Jaume I, a la zona de l’aparcament de la platja de Llevant.

El cost de la instal·lació ha estat de 20.825,25 € IVA inclòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: