Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Selva del Camp inicia la construcció de la nova depuradora

D’aquesta manera culmina un procés que va arrancar l’any 2000 quan es va tramitar la sol·licitud per substituir l’antiga depuradora

Acte de posada de la primera pedra de la nova depuradora de la Selva del Camp Acte de posada de la primera pedra de la nova depuradora de la Selva del Camp CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Mai 2018 10:39

La Selva del Camp ha fet realitat aquest cap de setmana un repte que se li resistia des de fa gairebé dues dècades: l’inici oficial de les obres de construcció de la nova estació depuradora d’aigües residuals del municipi. Veïns i entitats locals han estat protagonistes en una festa popular de col·locació de la primera pedra de l’EDAR que culmina un procés que va arrencar l’any 2000, quan es va començar a tramitar la sol·licitud per a substituir l’antiga depuradora local per una de nova.

La vella EDAR construïda l’any 1980, per iniciativa municipal, havia quedat fa temps obsoleta tant en l’àmbit tecnològic com, sobretot, de capacitat i després de diversos retards i d’obstacles administratius i pressupostaris, finalment un acord entre el consistori, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha permès que l’Ajuntament, amb el suport econòmic de l’ACA, hagi posat les obres en marxa.

L’obra estava pressupostada en més de 4 milions d’euros però la seva licitació ha permès que finalment la construcció s’hagi executat per poc més de 3.125.000 euros i es preveu que estigui en funcionament en el termini d’un any.

L’acte d’aquest diumenge va comptar amb la presència de la directora dels serveis territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat, Trinitat Castro; del director de l’ACA al Camp de Tarragona, Francesc Benet; a més de representants de Comaigua, que s’encarrega de la gestió integral de l’aigua a la Selva; així com de l’empresa Invall, que ha redactat el projecte i que, per altra banda, també serà l’encarregada de la direcció de l’obra. També hi van ser presents portaveus les dues empreses que formen l’UTE que aixecarà l’equipament, OMS Sacede i Constècnia 3, així com de nombroses entitats i col·lectius selvatans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: