Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El temporal enfarina el nord-est del Camp de Tarragona

La neu obliga a suspendre 13 rutes de transport escolar de l'Alt Camp i la Conca de Barberà i afecta la circulació en un parell de carreteres

Vista general del Pla de Santa Maria (Alt Camp) després de la nevada Vista general del Pla de Santa Maria (Alt Camp) després de la nevada NÚRIA TORRES / ACN
Medi Ambient ACN
Dimarts, 20 Març 2018 12:28

L'extrem nord-est del Camp de Tarragona s'ha despertat aquest dimarts emblanquinat pel temporal de neu i fred d'aquesta nit. Pobles més avesats a la neu, com Belltall, Poblet i Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) o Querol (Alt Camp), i d'altres municipis no tan acostumats a veure-hi nevar, com són el Pla de Santa Maria i Cabra del Camp (Alt Camp) i també l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), han quedat ben enfarinats, amb gruixos d'uns quatre dits i fins a 20 centímetres. A l'Alt Camp i la Conca s'han hagut de suspendre 13 rutes de transport escolar.

A primera hora del matí s'han vist afectades per gel a la calçada les carreteres de Belltall a Tàrrega (C-14) i del Pont d'Armentera (C-37). Amb tot, el desgel s'ha precipitat a mesura que avança el dia i cap al migdia ja no queda gairebé rastre de neu, més enllà de les cotes més altes. A les Terres de l'Ebre la neu pràcticament no hi ha fet acte de presència.

Al Camp de Tarragona, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el nord del Baix Penedès i punts del Priorat i del Baix Camp han estat les zones més afectades. La neu ha agafat amb força a pobles de la Conca, com Rocafort de Queralt, Sarral, Pira o Santa Coloma de Queralt, i també de l'Alt Camp, com el Pla de Santa Maria, Cabra del Camp, Figuerola o el Pont d'Armentera.

Es tracta de la zona nord-est del Camp de Tarragona, si bé altres municipis de muntanya del Priorat i Baix Camp, com Prades o Alforja, també han vist caure neu a primera hora del matí. Ho ha fet de forma molt més dèbil a les capitals de comarca com Montblanc, on la neu no ha arribat a agafar, i a Valls, on ha caigut una aiguaneu gairebé inapreciable.

Només en dues vies del territori tarragoní ha estat obligatori l'ús de cadenes, a més del Coll de Lilla a Montblanc -l'N-240-, si bé la mesura ha durat poca estona i s'ha aixecat ràpidament, un cop les màquines llevaneu han netejat la calçada d'aquestes carreteres.

13 rutes de transport escolar suspeses

La nevada ha obligat a suspendre sis rutes de transport escolar a la comarca de l'Alt Camp aquest dimarts al matí, amb un total de 183 alumnes afectats. Són estudiants de municipis com la Riba, el Pla de Santa Maria, Figuerola del Camp, Farena, Mont-ral, Valldosera -nucli de Querol- i el Pla de Manlleu -Aiguamúrcia-, que no han pogut assistir a classe, com ho fan habitualment, als seus centres d'Alcover, Valls o la Bisbal del Penedès.

A la Conca de Barberà, la nevada ha obligat a suspendre set rutes, deixant a casa 188 alumnes. Els estudiants afectats pertanyen a municipis com Vilanova de Prades, Vallclara, l'Espluga de Francolí, Vimbodí, Solivella, Blancafort, Santa Coloma de Queralt, les Piles, Rocafort de Queralt, Llorac, Savallà del Comtat, Conesa, les Piles o Cabra del Camp.

Tots ells havien de desplaçar-se a l'IES Joan Amigó de l'Espluga de Francolí, l'Institut Martí l'Humà de Montblanc, l'escola Tilmar, així com l'institut Joan Segura, l'escola Cor de Roure i les Vedrunes de Santa Coloma de Queralt.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: