Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els alumnes de les escoles de Salou protagonitzen una plantada popular a la platja Llarga

370 alumnes d’entre quart i sisè s’han sumat a la iniciativa per recuperar part de la massa forestal i arbustiva del litoral

L’alcalde Pere Granados i les regidores Julia Gómez i María José Rodríguez han estat presents a la plantada popular de la platja Llarga L’alcalde Pere Granados i les regidores Julia Gómez i María José Rodríguez han estat presents a la plantada popular de la platja Llarga CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 03 Març 2018 10:39

Aquest divendres, un total de 370 alumnes de les sis escoles de Salou (Escola Europa, Escola Salou, Escola Santa Maria del Mar, Escola Elisabeth, Escola Vora Mar i Escola Internacional del Camp), d’entre quart i sisè de primària, han participat en una plantada popular a la platja Llarga. L’alcalde Pere Granados, juntament amb la regidora de Media Ambient, Julia Gómez, i la regidora de Manteniment de la Ciutat, Maria José Rodríguez, han estat presents durant aquesta jornada per felicitar els nens i nenes de Salou pel seu bon treball.

L'objectiu d'aquesta iniciativa organitzada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament és recuperar la part malmesa amb els temporals de vent que van afectar el municipi però que especialment van ser més virulents a la platja Llarga, un entorn natural de gran valor paisatgístic que es vol restaurar amb aquesta acció de sensibilització conjunta amb els centres educatius. L’Ajuntament ha posat a disposició de les escoles els autobusos per recollir-los als seus centres a les 09h i tornar-los a les escoles a les 12:30h, després d’haver dut a terme una classe d’educació ambiental a l’aire lliure impartida pels tècnics de medi ambient de l’Ajuntament i pels alumnes del cicle superior de l'Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus, que també han fet de monitors dels grups a l’hora de fer la plantada d’arbres.

L’alcalde, Pere Granados, ha assenyalat que “es tracta d’una plantada que pretén sensibilitzar als més joves, de manera que coneguin en profunditat espais de interès natural del municipi, com és el cas de la platja Llarga, i que li donin un valor afegit a la natura”. Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez ha destacat que “amb aquesta jornada també es pretén reparar els desperfectes ocasionats per la ventada de meitats del passat mes d’octubre que va fer caure molts arbres i alhora aprofitar per plantar amb vegetació autòctona la platja Llarga”.

La plantada

La plantada, en la que col·labora també la regidoria de Manteniment de Ciutat, s’ha fet a dos nivells. D’una banda, l’empresa de jardineria del municipi Moix ha plantat els exemplars més grans, com els pins o tamarius; mentre que els alumnes de les escoles ho han fet amb les plantes de mida més petita: els arbustos (la murtra, el llentiscle, el margalló o la savina), els subarbustos (l’estepa d’arenal, les semprevives, les crucianel·les marítimes) o també els bulbs i les gramínies (el lliri de mar, el borró o canya de sorra i la grama d’arena), majoritàriament. A més, l’alcalde i les regidores han volgut sumar-se també a la iniciativa i han plantat els seus propis arbres.

Publicitat