Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per la Plantada Popular de dissabte al riu Francolí

Enguany es plantaran 1.400 plantes per reforestar el marge dret del riu i també es faran tasques de manteniment de les plantacions de la darrera edició

Els participants faran la plantada al marge dret del riu Francolí, a la banda de Ponent Els participants faran la plantada al marge dret del riu Francolí, a la banda de Ponent INFOCAMP
Medi Ambient Josep Cartanyà
Dijous, 01 Març 2018 13:27

Fundación Repsol i l’Associació Aurora impulsen un any més la Plantada Popular al riu Francolí, que tindrà lloc el dissabte 17 de març, al marge dret del riu, al costat del pont de Santa Tecla de Tarragona. Aquest any 2018, es celebra la setena edició de l’activitat que té la voluntat de contribuir a la reforestació de l’entorn delt riu. El responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol, Josep Bertran, ha anunciat que, enguany, com a novetat, a més de plantar, "també es duran a terme tasques de manteniment de les plantacions de la darrera edició, és a dir, farem plantada i manteniment".

En aquesta edició es plantaran 1.400 plantes de sis espècies pròpies de la zona i es preveu que hi participin unes 700 persones. En total, en les sis edicions de la Plantada Popular, s’han plantat 4.800 plantes, entre arbres, arbusts, joncs i lianes de 17 espècies diferents- i hi han participat més de 3.550 persones. Des de l'organització s'ha destacat que un 80% de les plantes plantades durant aquests anys han sobreviscut, això vol dir que prop de 3.800 plantes ja formen part de la vegetació del riu Francolí.

Visualitzar la tasca dels membres d'Aurora

Com cada any, l’Associació Aurora s’encarrega dels treballs previs i posteriors a la Plantada. Un equip de 18 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny, com el desbrossat de la canya i altres plantes, la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s’ha d’actuar, etc. Posteriorment a la Plantada, es realitzaran treballs de manteniment de les plantacions durant 8 mesos. Aquestes tasques inclouen el reg de les plantes i la col·locació d’un encoixinat al voltant d’aquestes per assegurar el seu correcte creixement.

Tant el representant de la Fundación Repsol, Josep Bertran, com el director de l'Associació Aurora, Jaume Santos, han destacat que enguany "volem visualitzar més el vessant social de la Plantada" i que els tarragonins coneguin millor la fina de recuperació d'espais naturals que fan els seus membres.

Les inscripcions

L’organització posa a la disposició dels usuaris la pàgina web www.reforestatgn.org on les persones interessades en assistir a l’acte, podran confirmar la seva participació. Des de Fundación Repsol i l’Associació Aurora es recorda que és important inscriure’s prèviament a través d’aquesta pàgina web o trucant al 977 520 205, per tal de poder disposar d’eines i guants per a tothom. D’altra banda, els interessats també poden enviar les seves dades (nom i cognom, telèfon i correu electrònic) a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

La Plantada Popular és una activitat de caràcter familiar que s’ha convertit en una gran festa per als més petits, els grans protagonistes de la jornada. És per això que els participants podran gaudir d’un espectacle inicial pensat per als nens i nenes. La iniciativa també compta amb la col·laboració de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), entitat que dona suport a la connexió dels barris de Ponent amb la zona del riu Francolí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: