Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Convertiran en parc urbà una zona verda de Segur on s'hi preveien 2.000 habitatges

La zona protegida de 100 hectàrees és un corredor ecològic que es va lliurar de l'especulació immobiliària

La zona verda protegida està situada a la part alta del nucli de Segur de Calafell La zona verda protegida està situada a la part alta del nucli de Segur de Calafell CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 27 Febrer 2018 10:54

L’Ajuntament de Calafell encarregarà a l’Institut La Talaia l’elaboració d’un projecte de recuperació i de paisatgisme per convertir en un parc urbà un centenar d’hectàrees situades a la part alta del nucli de Segur. Aquests terreys són un pulmó verd de propietat municipal i el centre tirarà endavant aquest projecte a través del cicle de grau mig de jardineria i horticultura que ofereix.

Les actuacions que es faran a aquesta gran zona verda inclouran la neteja i el desbrossament que sigui necessari, el tractament natural de l’espai, la replantació, la construcció de marges i la recuperació de camins. També hi haurà una retolació informativa i divulgativa i uns itineraris de natura, així com un programa d’activitats.

Els alumnes del cicle de jardineria i horticultura faran pràctiques en el desenvolupament d’aquest projecte. Segons l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, “tenint al municipi un cicle formatiu sobre aquestes matèries, és lògic confiar-li aquesta tasca, que estem segurs que faran molt bé i amb un carinyo especial”.

Una zona protegida de l'especulació

La zona és un corredor ecològic, que connecta amb el proper Parc del Foix, però pateix un nivell de degradació important ja que ha patit incendis al llarg dels anys i s’hi fan abocaments de runa o deixalles. Però, a més, és poc accessible i això dificulta que la ciutadania en pugui gaudir. El projecte també vol revertir aquestes situacions.

El municipi va recuperar de l’especulació immobiliària aquest centenar d’hectàrees, arran de diverses convenis urbanístics que va negociar i signar a partir de 2001. D’acord amb la planificació vigent llavors, que provenia del creixement salvatge dels anys seixanta del segle passat, s’hi podien fer uns 2.000 habitatges. De fet, l’Ajuntament es va convertir en el propietari d’aquests terrenys, que van passar a ser zona verda i, en una petita proporció, sòl rústic. El Pla d’Ordenació UrbanIstica Municipal de 2011 va salvaguardar definitivament aquest pulmó verd.

Publicitat