Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc renova els horts socials i ecològics

El dia 6 de març s'assignarà una parcel·la de 60 metres quadrats a noves famílies

El projecte 'Horts socials i ecològics de Montblanc' ha permès la millora de la qualitat de vida de les persones que hi participen i conservar les terres d'horta El projecte 'Horts socials i ecològics de Montblanc' ha permès la millora de la qualitat de vida de les persones que hi participen i conservar les terres d'horta CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 27 Febrer 2018 10:26

El proper dimarts 6 de març, a les 17:30 hores, l'Ajuntament de Montblanc lliurarà les claus i assignarà una parcel·la a uns nous hortolans. El projecte d'horts ecològic i socials de Montblanc incorpora noves famílies per un cicle de dos anys, en què podran gaudir i cultivar una parcel·la de 60 metres quadrats i formar-se amb especialistes contractats per l'Ajuntament en tècniques de cultiu ecològic, biodiversitat, gestió integrada de plagues, compostatge, poda de fruiters, multiplicació de llavors i transformats alimentaris dels excedents de l'hort. Actualment, hi ha 15 parcel·les individuals, més 2 de comunitàries.

Els horts es van posar en marxa l'any 2013 per donar resposta a la crisi econòmica, a l’augment de famílies que acudien al menjador social de Càritas i crear un espai d'acompanyament personal per a les persones aturades de llarga durada o en risc d'exclusió social. El projecte va créixer, i fins a 25 famílies han assistit a sessions de formació per al cultiu agroecològic d'hortalisses, s'han reunit per autoorganitzar-se en la gestió de la finca i del grup i han realitzat tasques de millora de la finca, com la reparació a fons de la bassa, instal·lació del sistema de rec, neteja del pou, millora de la caseta d'eines i del mur perimetral o la construcció d'un compostador, entre altres. Tot plegat, ha generat vincles personals i de confiança entre les participants i les persones que l'han dinamitzat. La majoria de famílies actuals han estat reubicades en horts privats, on seguiran amb la filosofia que han après.

Aquest projecte és promocionat per l'Ajuntament de Montblanc, compta amb la col·laboració dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i té per objectius contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones que hi participen i empoderar-los. Alhora, vol conservar les terres d'horta del terme, millorar la biodiversitat agrària i la producció d'aliments a nivell local.

Publicitat