Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou aprofita la presència d’algues a les platges com a barrera natural contra els temporals

Amb aquesta acció es pretén millorar la gestió de residus i, conseqüentment, estalviar diners i sorra

Algues al costat del camp de futbol municipal de Salou Algues al costat del camp de futbol municipal de Salou CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Febrer 2018 16:21

Des de les regidories de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament de Salou s’ha decidit aprofitar l’excés de les algues que es van recollir durant la temporada passada per millorar la gestió de residus i, conseqüentment, estalviar diners i sorra.

L’Ajuntament de Salou gestiona les algues de les platges com a residus, destinant fins a 100.000 euros en només la gestió i el transport d’aquestes. Al començar la temporada 2016-2017 i de manera puntual, en conseqüència d’un seguit de temporals que es van produir durant el mes de maig, les regidories de Medi Ambient i Platges van decidir traslladar les algues al costat del camp de futbol del municipi, deixar-les assecar, i retornar-les a primera línia de platja durant l'hivern.

La regidora de Platges, Julia Gómez, ha assenyalat que “cal conscienciar a la ciutadania que la col·locació de les algues a primera línia no són causa d’un mal manteniment de les platges, sinó que la presència d’aquestes algues reflecteixen una bona qualitat de l’aigua”. A més, Gómez ha afegit que “això ha permès que les muntanyes d’algues a primera línia facin de barrera de defensa i el mar s’emporti les algues i fixi la sorra”.

Publicitat