Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El subdelegat del govern espanyol desitja "donar un pas endavant" al camí de ronda de Salou

Jordi Sierra visita les obres finalitzades a Cala Font i l'actuació mediambiental que s'està fent a l'entorn natural de la Cala Morisca

Visita del subdelegat amb l'alcalde i els regidors Montagut i Gómez a Cala Font Visita del subdelegat amb l'alcalde i els regidors Montagut i Gómez a Cala Font CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 19 Febrer 2018 18:09

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha rebut avui en una visita al subdelegat del govern espanyol, Jordi Sierra, amb qui, conjuntament amb els regidors d’Urbanisme Marc Montagut i de Platges Julia Gómez i altres tècnics han estat reunits primer a l’alcaldia i després en visita per la zona de Cap Salou. La trobada ha servit per parlar de qüestions que afecten el municipi com la continuïtat del camí de ronda o les obres –ja en execució- de recuperació mediambiental de Cala Morisca per on ha de passar el tram pendent del camí que voreja el mar. En aquest sentit, el subdelegat –segons ha escrit al llibre d’honor de la ciutat- “desitjo que amb la visita d’avui donem un pas endavant al camí de ronda de Salou, municipi referent a la nostra història, la nostra cultura i sobre tot en el nostre futur”. Altres qüestions que s’han posat damunt la taula ha estat el manteniment de les platges i l’aportació de l’arena després dels temporals de mar.

Actuacions a Cala Font i a Cala Morisca

L’alcalde ha explicat que des del govern hi ha un gran interès en aconseguir millorar l’entorn natural dins l’àmbit del cap de Salou i potenciar les àrees boscoses internes: “Som una de les poques poblacions de costa que entre les actuacions programades hi ha les de retornar a l’estat natural els espais de primera línia i, de fet, -ha afegit- els darrers mesos s’han enderrocat dues edificacions perquè volem ser respectuosos amb el nostre entorn i retornar a la ciutadania espais verds”. En aquest sentit, ha descatat actuacions com ara l’enderroc de la guingueta que hi havia a un extrem de la Cala Font que ha permès naturalitzar l’espai o els treballs que s’estan fent ara mateix a Cala Morisca per convertir una hectàrea en un parc públic amb mirador després d’adquirir l’antiga finca i xalet de Pedrol Rius. Un espai que formarà part del camí de ronda en la segona fase pendent d’executar i de la que avui ha estat objecte de visita.

Actualment hi ha construït el primer tram entre Pilons i Replanells i restaria pendent la segona i tercera fase des de Replanells fins al Mirador del Far i un tram final des del Mirador del Far i fins a la Pineda, amb un pressupost que supera un milió d’euros cada una de les fases.

Publicitat