Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra amplia el ‘porta a porta’ de recollida orgànica a nous barris

L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 37.500 euros per part de l’Agència de Residus de Catalunya

Imatge de la recollida porta a porta a Torredembarra Imatge de la recollida porta a porta a Torredembarra CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 25 Gener 2018 16:19

L’Agència de Residus de Catalunya ha resolt atorgar una subvenció de 37.500 euros a l’Ajuntament de Torredembarra pel projecte de millora de la recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals en la seva primera fase que es va iniciar l’any passat i que s’allargarà fins al desembre del 2020. L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i responsable de l’àrea de Sostenibilitat, ha explicat que aquest projecte comporta l’inici del desplegament del porta a porta voluntari de la fracció orgànica a bona part del terme municipal. El pressupost total és de 49.500 euros.

D’acord amb el projecte de la Regidoria de Sostenibilitat, el pla d’acció que s’ha dissenyat vol aconseguir incrementar els nivells de participació en l’actual zona on es practica la recollida de residus pel sistema dels porta a porta per damunt de l’actual 60%; incrementar el nivell de participació dels comerços grans generadors de matèria orgànica en un 50% com a mínim, abans del 2020; incrementar la participació de la ciutadania en la recollida selectiva en la zona on el servei es du a terme actualment pel sistema de contenidors; i mantenir o millorar la recollida selectiva de matèria orgànica durant el període estival de juny a setembre.

A grans trets, les previsions per aquest 2018 són dur a terme el procediment administratiu del nou contracte de recollida del transport de residus; i començar a aplicar el sistema de recollida porta a porta atès que és aquell amb el qual s’obtenen millores en la recollida d’aquesta fracció amb campanyes informatives a la zona de Babilònia, Sant Jordi i Molí de Vent, i la primera fase de la campanya informativa de canvi de freqüència de recollida en zones amb predominis de les segones residències com Clarà, Àmfores, Munts i Marítima Nord i Sud.

Entre octubre de 2018 i març del 2019, es preveu implantar el porta a porta voluntari a Babilònia, es canviaran les freqüències de recollida en zones de segons residència, es canviaran els contenidors de la fracció orgànica i s’incrementaran les inspeccions. D’abril a desembre del 2019, s’implantarà el porta a porta voluntari a Sant Jordi i Molí de Vent; es farà campanya informativa del nou sistema de recollida porta a porta en una primera zona del nucli urbà, la segona fase de la campanya informativa en zones de segona residència i l’adequació de la bonificació de taxes comercials i a la ciutadania del porta a porta. També s’avaluaran els resultats de la implantació i es faran campanyes de reforç.

Al llarg del 2020 s’implantarà el porta a porta voluntari en una primera zona del nucli urbà i es durà a terme una campanya informativa per a les dues zones restants. Serà aleshores quan es prepararà la segona fase del desplegament del porta a porta voluntari i se sol·licitarà una nova subvenció. D’acord amb els resultats obtinguts, durant el període de desplegament s’estudiarà incloure també Baix a Mar.

Publicitat