Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació de Tarragona i La Caixa preveuen actuacions a 11 espais naturals de la demarcació

Les tasques de recuperació i millora permetran l’accés al món laboral de 56 persones desfavorides

La renovació d'aquest compromís ha tingut lloc aquest matí a la Diputació de Tarragona La renovació d'aquest compromís ha tingut lloc aquest matí a la Diputació de Tarragona MARINA MARTÍNEZ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 25 Gener 2018 12:26

La Diputació de Tarragona i l’Obra Social ‘La Caixa’ han renovat el seu compromís anual amb la conservació i millora del patrimoni natural i el foment del treball de persones en risc d’exclusió social a la demarcació de Tarragona. Les actuacions s’orienten a l’execució de projectes que repercuteixen positivament en la salut humana i contribueixin a disminuir l’impacte del canvi climàtic. Amb una aportació de 350.000 euros per al 2018, l’Obra Social ‘La Caixa’ impulsa aquest programa que permet la integració de col·lectius en risc d’exclusió, a través dels projectes que selecciona, gestiona i supervisa un equip humà de la Diputació de Tarragona.

En total, l’acord preveu actuacions a 11 espais naturals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i les tasques de recuperació i millora permetran l’accés al món laboral de 56 persones desfavorides. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha explicat que “amb aquest projecte, que ja portem realitzant 12 anys, podem veure que hem recuperat espais que estaven degradats i, alhora, hem aconseguit que moltíssimes famílies s’hagin implicat a través de les persones beneficiaries”. A més, ha volgut destacar que “les administracions hem variat les nostres polítiques i les hem fet avançar cap a un terreny de sensibilitat”.

Per la seva part, el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha explicat que el seu compromís amb aquest projecte “és la nostra raó de ser perquè som una entitat financera amb la missió de retornar els diners que generem de les nostres activitats professionals a la societat”.

Projectes del 2018

Enguany es desenvoluparan un total d’11 projectes. Es tracta de la millora de l’ecosistema a l’entorn del Torrent de Vespella –que ho desenvoluparà la Fundació Onada-; la millora ambiental del Torrent del Bogatell al municipi dels Garidells –que ho desenvoluparà l’Associació Aurora-; la recuperació ambiental dels ecosistemes naturals de l’entorn del riu Gaià al seu pas per Vilabella –a càrrec de la Fundació privada Ginac-; la millora i restauració de les lleres del riu Glorieta i el torrent de les Bruixes al seu pas pel municipi del Rourell –a càrrec del Taller Baix Camp-; la recuperació del camí del Torrent i nucli històric de Montpaó en el terme municipal de Calafell –que ho desenvoluparà la Fundació Santa Teresa-; la restauració d’àrees degradades del barranc de Tartacó i la riera de Capçanes a la Serra de Llaberia i creació d’un itinerari saludable –a càrrec d’Inserció Sociolaboral Serra de Llaberia-; la restauració per a ús públic del segon camí de Salva-aigües i la Casa del Prat a Camp-redó –per la Fundació privada Pere Mata-; l’adaptació al canvi climàtic i de prevenció d’incendis al bosc del Burgar a Sant Carles de la Ràpita –a càrrec de la Fundació Astres Terres Ebre-; la restauració del bosc de ribera als marges del riu Francolí a Montblanc- desenvolupat per Aprodisca-; la prevenció d’incendis i neteja del pont vell al voltant del riu a Vilaplana –a càrrec de la Fundació Formació i Treball-; i la restauració fluvial del riuet d’Escaladei al seu pas dels municipis de la Vilella Alta i Baixa –desenvolupat per la Cooperativa Entra!-.

Pel que fa als treballadors, la cinquantena de persones en risc d’exclusió social greu que participaran en aquests treballs formen part de col·lectius de persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental severa, aturats de llarga durada, expresos, exdrogadictes i joves tutelats. A més, també es facilitarà l’accés al món laboral a col·lectius de joves que s’estan formant i que són a l’atur.

Balanç

Des que es va iniciar aquest programa el 2006, s'han dut a terme 122 actuacions en les quals han participat 688 persones en risc d'exclusió social. Aquest acord de col·laboració, des dels seus inicis ara fa dotze anys, ha suposat una inversió per part de l'entitat financera de 8.750.000 euros. 

Publicitat