Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Afectacions sobre algunes dunes de la Platja Llarga de Tarragona

La plataforma Salvem la Platja Llarga assegura que les dunes més afectades per la pujada del mar han estat les de la zona propera al càmping Les Palmeres

La pujada del mar ha tingut més efectes sobre les dunes del final de la platja, on també s'ha produït l'erosió de sediments La pujada del mar ha tingut més efectes sobre les dunes del final de la platja, on també s'ha produït l'erosió de sediments CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 04 Gener 2018 16:28

El vent ha bufat fort aquests dies i, amb la pujada del mar, s'han produït afectacions en algunes de les dunes de la Platja Llarga de Tarragona. Segons la Plataforma Salvem la Platja Llarga, les dunes que s'han vist més afectades han estat les que estan situades al principi: "Aquelles dunes que han estat ben consolidades han frenat la pujada del mar i, en canvi, aquelles dunes que no han estat ben consolidades perquè els humans han ajudat a que així sigui, es veuen molt més afectades amb la pèrdua de sediments i, fins i tot, amb la pèrdua de la mateixa duna", explica Noemí Martín, membre de la plataforma, que considera que s'haurien de restaurar.

La zona de dunes més afectada coincideix amb el perímetre on dona el càmping Les Palmeres. Des de la plataforma ecologista recorden que el càmping va posar pedres amb l'objectiu de preveure aquestes pujades del mar però asseguren que la mesura demostra que "ha empitjorat encara més l'erosió dels sediments de la platja". A més, les entrades i sortides per damunt de la duna que hi ha en aquest radi -com ara les dutxes i l'emissari que surt directament a la platja- haurien contribuït a fer malbé la duna, segons els ecologistes. 

El mar s'ha emportat els pals i cordes que hi havia al final de la Platja Llarga i, per l'efecte del vent, també ha caigut un arbre darrera del Club de Vela -a l'aparcament de vehicles- i un arbre de la via del tren cap al camí que transcorre per darrera de la via fins al savinar.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: