Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Voluntaris mantenen obert Cal Bofill durant tot l’any a Torredembarra

Prop de 3.500 persones han visitat el Centre d’Activitats Mediambientals per participar en les seves activitats i exposicions

Exterior del centre d’Activitats Mediambientals Cal Bofill de Torredembarra Exterior del centre d’Activitats Mediambientals Cal Bofill de Torredembarra CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 02 Gener 2018 12:44

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ha fet balanç de l’ús de Cal Bofill com a centre d’Activitats Mediambientals durant el 2017 en què gràcies als treballs de voluntariat s’ha pogut mantenir obert al públic quasi tots els dies de l’any. Com a conseqüència del desenvolupament del programa d’educació ambiental, l’edifici està obert al públic gràcies a la col·laboració dels grups ecologistes GEPEC-EdC i GETE-EeAC, que mantenen personal fix per atendre el públic i donar explicacions de les exposicions que es programen cada mes. Els caps de setmana i festius, l’obertura depèn de la disponibilitat del voluntariat dels dos grups ecologistes que fan que pràcticament estigui cada dia obert. En aquest sentit, s’han realitzat activitats dins l’edifici un total de 141 dies i les exposicions han estat obertes al públic un total de 334 dies.

Un total de 3.452 persones han entrat a Cal Bofill a la recerca d’informació, per visitar les exposicions, dur a terme les visites guiades i participar en les activitats del programa d’educació ambiental. Es calcula una mitjana de gairebé 200 persones cada mes, amb un màxim de 499 a l’agost coincidint amb la temporada estival.

Per l’any 2018, es pretén implementar el guió dinàmic elaborat GEPEC-EdC, recopilant informació, records i anècdotes dels veïns del Barri Marítim amb l’objectiu de fer visites autoguiades que permetin conèixer la història i l’ús actual de l’edifici. També es preveu posar en marxa una oficina d’informació mediambiental amb informació sobre l’espai natural dels Muntanyans, formes d’estalviar aigua i energia, com seleccionar les diferents fraccions de residus, així com propostes per prevenir-ne la generació i estratègies per prevenir situacions de pobresa energètica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: