Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les comarques tarragonines amb risc alt d'incendis forestals

Els episodis de fort vent que es preveuen per aquest dilluns i dimarts activen el Pla Alfa al nivell 2 a tota la demarcació de Tarragona, Alt Empordà, Baix Llobregat, Anoia, Garraf i Alt Penedès

Mapa en què s'indiquen les comarques que tenen un risc alt i moderat d'incendis aquest 1 de gener de 2018, segons el Pla Alfa del Cos d'Agents Rurals. Mapa en què s'indiquen les comarques que tenen un risc alt i moderat d'incendis aquest 1 de gener de 2018, segons el Pla Alfa del Cos d'Agents Rurals. COS D'AGENTS RURALS
Medi Ambient ACN
Dilluns, 01 Gener 2018 13:04

El Cos d'Agents Rurals ha activat a quinze comarques de Catalunya el Pla Alfa de prevenció d'incendis forestals. En concret, al nivell 2 –d'un total de 3-, per un risc 'alt' de foc. S'ha activat a la demarcació de Tarragona i Terres de l'Ebre: al Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre, Tarragonès, Alt Camp, Baix Camp i Baix Penedès, però també a l'Alt Empordà i a comarques de l'àrea metropolitana com el Baix Llobregat, l'Anoia, Garraf i Alt Penedès. Les fortes ratxes de vent previstes entre aquest dilluns i dimarts i el risc que comporta han motivat l'activació de pla, que contempla mesures preventives com el control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 metres de zones forestals, el control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades i la posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.

També s'ha activat el Pla Alfa al nivell 1 a les comarques del Segrià, Garrigues, Urgell, Segarra, Solsonès, Barcelonès, Vallès Occidental, Bages i Pla de l'Estany. El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin. Té un total de 4 nivells, del 0, on no hi ha risc en absolut, fins al 3, on s'ha d'extremar la precaució.

Publicitat