Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Solstici d'hivern aquest dijous al carrer del Vidre

El fenomen pel qual es pot observar el sol a través dels finestrals de la prioral de Sant Pere tindrà lloc a partir de les 10h

El fenomen és visible des del carrer del Vent de Reus El fenomen és visible des del carrer del Vent de Reus REUSDIGITAL.CAT
Medi Ambient Reus Digital/ GDDC
Dijous, 21 Desembre 2017 08:24

Aquest dijous, 21 de desembre, coincidint amb el solstici d’hivern, es repetirà el fenomen pel qual es pot observar el sol a través dels finestrals del campanar de la prioral de Sant Pere des del carrer del Vidre. Aquest és l’únic moment de l’any en què es produeix aquest fenomen. Al voltant de les 10 del matí, la ciutadania interessada pot aplegar-se al carrer del Vidre per participar en l’observació d’aquest esdeveniment, que cada any aplega més curiosos.

Per tal de fer aquest moment més dolç, s'oferirà coca de sucre i vermut. No està clar si el fet de poder observar el sol a través dels finestrals en aquesta data és fruit de la casualitat o va ser intencionat per part dels constructors de l’església prioral.

El cas és que, com que el sol avança més baix a l’horitzó, és possible observar-lo des de la perspectiva del carrer del Vidre.

Publicitat