Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Foment es desentén de les barreres d’aïllament acústic de l’A-7, a Tarragona

El ministeri diu que la petició veïnal del Parc Francolí és molt cara i suggereix que ho pagui el consistori / L’Ajuntament de Tarragona diu que no té prous diners

L'A-7 vista des d'un dels edificis del Parc Francolí de Tarragona propers a l'autovia L'A-7 vista des d'un dels edificis del Parc Francolí de Tarragona propers a l'autovia AV PARC FRANCOLÍ
Medi Ambient Josep Cartanyà
Dimarts, 07 Novembre 2017 08:23

El Ministeri de Foment i l’Ajuntament de Tarragona s’han anat passant la pilota d’una teulada a l’altra per trobar una solució a la demanda dels veïns del Parc Francolí, que reclamen des de fa temps la instal·lació de barreres d’aïllament acústic a l’A-7. Els principals afectats pel soroll són prop de 200 famílies que viuen en tres edificis pròxims a l’autovia, l’escola Tarragona i l’Escola de Natura Francolí i els usuaris de la zona esportiva del Parc Francolí.

Fa pocs mesos, el grup municipal del PDeCAT a Tarragona es va adreçar al Ministeri de Foment i a la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona per trobar una resposta a la petició veïnal, com també ho va fer el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà.

Foment va respondre a Milà tot recordant que el ministeri ja va insonoritzar fa anys la part de l’autovia on hi havia edificacions i que, posteriorment, es van construir nous edificis a prop de l’A-7. Segons la resposta del ministeri, això requeriria “un quilòmetre més de barreres d’insonorització”, una actuació que Foment diu que és cara i proposa que l’assumeixi l’Ajuntament. El titular d’Urbanisme va respondre recentment al PDeCAT que el consistori no té suficients recursos per afrontar aquesta inversió ja que “és més d’un quilòmetre”.

Els veïns del Parc Francolí van recollir l’any passat prop de 400 signatures adreçades a la direcció general de Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Natural de l’Estat per lluitar contra una situació que consideren “insuportable” i de “soroll constant”, sobretot a l’estiu.

A Tarragona, també han demanat barreres acústiques l’associació de veïns l’Escorpí –a la zona de Llevant– i la de l’Aqüeducte, que comprèn els carrers Rovira i Virgili, Sant Agustí i Sant Eulogi.

Superant els nivells de soroll recomanats

Un informe de la direcció general de Carreteres de l’Estat que mesura el soroll en diverses xarxes revela que els veïns de Parc Francolí i els alumnes i professors de l’escola Tarragona estan sotmesos a entre 65 i 69 decibels, i en alguns pisos de l’edifici més enganxat a la carretera s’arriba a la cota dels 70-74 decibels. Molt per sobre dels 55 decibels que l’OMS recomana que no se superin durant el dia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: