Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Promouen la creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

La Generalitat i la Diputació apleguen alcaldes dels municipis d'aquesta zona per copsar l'opinió del territori i cercar el consens necessari per avançar en el projecte

El Palau de la Diputació ha reunit avui alcaldes dels municipis d'aquest territori El Palau de la Diputació ha reunit avui alcaldes dels municipis d'aquest territori CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Mai 2017 20:36

El Palau de la Diputació de Tarragona ha acollit aquest dimarts al matí una reunió amb alcaldes i regidors de setze municipis de les Muntanyes de Prades per tal d'impulsar la creació del Parc Natural previst en aquesta zona, un projecte que estava aturat des de la passada dècada. Impulsada per la Generalitat, la reactivació del parc compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, institució que s'encarregarà de coordinar els municipis d'aquesta àrea per tal de garantir el necessari consens que permeti que el parc pugui ser una realitat.

La trobada ha estat presidida per la secretària general de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà; per la diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria municipal i Territori de la Diputació de Tarragona, Imma Costa, i pel diputat de Recursos Humans de la Diputació i president del Parc Nacional dels Ports, Joan Josep Malràs. Aquesta primera reunió conjunta ha permès copsar l'opinió dels municipis envers aquest projecte. Els alcaldes i regidors assistents s'han mostrat inicialment a favor d'impulsar novament el parc, pels beneficis que pot representar per la dinamització econòmica dels respectius municipis, i han destacat la necessitat que hi hagi un consens ampli entre les institucions, les entitats i la ciutadania del territori.

Aquest procés inicial s'obrirà ara amb la resta de sectors socials amb reunions informatives sectorials, per tal que el Parc Natural de les Muntanyes de Prades pugui ser finalment una realitat que beneficiï a aquestes comarques i al conjunt de la demarcació. Des de la Diputació i la Generalitat s'ha fer èmfasi en el fet que els parcs naturals han acabat funcionant de manera positiva quan han nascut en base a la coincidència d'objectius i amb el consens de totes les parts implicades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: