Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Acord per millorar la qualitat de l'aigua de les dàrsenes del Port de Tarragona

Entre les mesures, s'evitarà la caiguda de residus sòlids a l'aigua, es vigilaran les maniobres de descàrrega de peix i s'impedirà que el material dipositat als molls arribi a l'aigua

El Port de Tarragona, vist des de la platja de l'Arrabassada El Port de Tarragona, vist des de la platja de l'Arrabassada TERRITORI SCOT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 19 Mai 2017 18:27

L’Autoritat Portuària de Tarragona, la Confraria de Pescadors de Tarragona i els armadors de pesca es van reunir dimecres passat per cercar mesures que permetin millorar l’estat ecològic de l’aigua, en especial les aigües portuàries interiors.

Un cop exposada la situació actual, les diferents parts van concretar acords, per tal d’aconseguir millorar la qualitat de l’aigua i el tractament dels residus marins. Entre les mesures que s’implantaran hi ha evitar la caiguda de residus sòlids a l’aigua com ara ampolles de plàstic, caixes o matèria orgànica; posar més atenció en les maniobres de descàrrega del peix, i evitar que el material que es diposita en els molls pugui arribar a l’aigua.

El director de Desenvolupament Corporatiu i Sostenibilitat del Port de Tarragona, Joan Basora, afirma que: “l’Autoritat Portuària, per la seva part, posarà tots els contenidors necessaris perquè aquests residus es puguin
dipositar i gestionar correctament, així com incrementar el pas de l’embarcació que té contractada per a la recollida dels residus sòlids flotants”. Així mateix, destaca que: “amb tot això, esperem una millora important de la qualitat i la imatge que, a vegades, es veu malmesa per la presència d’aquests residus, i podrem fer amb la col·laboració amb la Confraria i els pescadors”.

En breu, també es posarà en marxa el projecte 'Marviva' de l’Agencia de Residus de Catalunya, amb col·laboració de la Diputació de Tarragona i l’Autoritat Portuària. El programa preveu portar a terra i classificar el residus que durant les feines de pesca per arrossegament quedin enganxats en les xarxes. La millora de la qualitat de l’aigua no es pot fer sense la col·laboració i la implicació dels pescadors, que veuen com les captures van minvant.

Publicitat