Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Conca de Barberà acull el I Concurs de gossos tofonaires a les comarques de Tarragona

Enguany se celebrarà a Vilanova de Prades en el marc de les 2es Jornades de la Tòfona Negra

Imatge d'un gos tofonaire. Imatge d'un gos tofonaire. CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 09 Gener 2017 11:16

Les 2es Jornades de la Tòfona Negra se celebren, enguany, a Vilanova de Prades i incorporaran un concurs de gossos tofonaires, el primer que es du a terme a les comarques de Tarragona. La cita serà el proper 14 de gener, al Casal d’aquesta vila de la Conca de Barberà, on s’aplegaran productors d’aquest apreciat fong, tècnics experts en el seu conreu i el públic en genera que vulgui conèixer més a fons el món de la tòfona.

Les jornades s’iniciaran amb dues ponències. Una d’elles sota el nom ‘Gestió de la competència herbàcia i ús de protectors i reg en la tubericultura’, a càrrec de Daniel Oliach, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), a les 10h. L’altre ponència, sota el nom ‘Noves tendències en el sector de la tubericultura moderna’, serà impartida per Juan M. Estrada, director tècnic d’Inotruf, a les 11h.

Posteriorment, a les 12:30h, hi haurà el concurs de gossos tofonaires, amb 14 gossos d’arreu de Catalunya i també d’Osca; maridatge amb vins de Vega Aixalà i degustació de tòfona negra, a l’esplanada del costat de l’ermita de Sant Antoni. I a les 14:30h, al restaurant Els Ceps, hi haurà el dinar temàtic amb menú degustació, a càrrec de la xef Mercè Prado.

Cita de referència a Catalunya

El concurs de gossos tofonaires que s’inicia en aquestes segones jornades preveu tenir continuïtat en les següents edicions. Tant aquest certamen com les jornades tècniques encetaran aquesta edició disposades a esdevenir una cita de referència a Catalunya pel que fa a l’àmbit de la tòfona. Les jornades, amb caràcter anual, es van celebrar l’any passat al Monestir de Poblet. Tòfona de la Conca, promotora de la jornada, és una empresa familiar amb una tradició tofonaire que es remunta als anys seixanta del segle XX.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: