Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Bot, Godall i Vilallonga del Camp, els millors olis d'oliva verge extra de les DOP de la demarcació

La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus han lliurat aquest divendres els Premis CDO a les tres cooperatives

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, amb els guardonats i guardonades en els Premis CDO La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, amb els guardonats i guardonades en els Premis CDO DIPTA.CAT
Gastronomia Redacció Infocamp
Dissabte, 21 Gener 2023 11:46

La qualitat dels olis d'oliva verge extra de les denominacions d'origen protegides (DOP) de la demarcació s'ha vist recompensada, un any més, amb els Premis CDO que atorga el Centre de Desenvolupament de l'Oli, gestionat per l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. Enguany s’enduen els premi les tres DOP presents a la demarcació. En concret, els guardons han anat a mans de les cooperatives Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep, de Bot (DOP Oli de Terra Alta), en la categoria afruitat madur; Unió Origen SCCL de Vilallonga del Camp (DOP Siurana), en la categoria afruitat verd dolç, i Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall SCCL (DOP Oli del Baix Ebre-Montsià), en la categoria afruitat verd amarg. En aquestes mateixes categories, han obtingut un accèssit, respectivament, Olis Solé SL, de Mont-roig del Camp (DOP Siurana); Cooperativa Agrícola de Cabacés (DOP Siurana), i Agrícola del Camp Santa Bàrbara SCCL (DOP Oli del Baix Ebre-Montsià).

Els guardons arriben enguany a la seva 16a edició i s’hi han presentat un total de 23 almàsseres de les Denominacions d’Origen Protegides presents al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Durant l'acte, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat l'excel·lent qualitat dels olis que es produeixen a tota la demarcació i ha reivindicat la feina i l’esforç de tothom qui, any rere any, tira endavant la campanya, sobretot en moments complicats com els del 2022, en què la manca d’aigua i les fortes onades de calor han perjudicat la collita. Llauradó ha remarcat el compromís de la Diputació pel sector oleícola i per "un model de producció alimentària sostenible des dels punt de vista econòmic, ambiental i social". Finalment, ha donat l’enhorabona a totes i tots els participants als premis i ha destacat que els guardons volen valorar l’esforç i la vocació de tots els productors d'oli d’oliva verge extra de la demarcació.

De la seva part, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha posat de manifest el treball conjunt i la unió d’esforços de les institucions i els productors oleícoles i el paper estratègic del sector de l’oli en l’economia del territori, "un producte bàsic, gastronòmic i de salut, que ens fa singulars i competitius i que avui és una carta de presentació al món".

Fer costat al sector oleícola

El Centre de Desenvolupament de l'oli (www.reus.cat/cdo), gestionat per les àrees de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona, treballa per al coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l'olivera, mitjançant diferents iniciatives al llarg de l'any. Els Premis CDO n'és una de les més destacades. Consisteixen en la compra, per part del Centre de Desenvolupament de l'Oli, dels olis embotellats guanyadors, en ampolles de 250ml, per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories. D'aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus poden promocionar-los a través de diferents accions. Al mateix temps, les almàsseres guanyadores poden fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra, a la web i a les xarxes socials.

Altres accions de suport vinculades als premis són la creació d'una capsa promocional amb les tres mostres guanyadores, que va acompanyada d'un fullet explicatiu amb les característiques organolèptiques dels olis guanyadors i una breu explicació de la proposta de tast dels olis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: