Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Pobla recupera la Festa de l'Oli Nou amb gran èxit de participació

Tota la recaptació obtinguda durant la jornada es va destinar a causes solidàries

La Festa de l'Oli Nou de la Pobla va reunir aquest diumenge fins a 450 persones, el màxim previst per l’organització La Festa de l'Oli Nou de la Pobla va reunir aquest diumenge fins a 450 persones, el màxim previst per l’organització AJUNTAMENT DE LA POBLA DE MAFUMET
Gastronomia Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Novembre 2022 20:48

Aquest diumenge al matí, els habitants de la Pobla van tornar a assaborir una de les tradicions més consolidades del municipi, com és la Festa de l’Oli Nou. En la seva 21a edició, fins a 450 persones (el màxim previst per l’organització) van participar d’una activitat que ha estat recuperada després de dos anys de parèntesi degut a la pandèmia.

Des de primera hora del matí, el degoteig de veïns i veïnes que van acudir a la zona de les moreres va ser constant. Tots ells van poder gaudir d’un exquisit esmorzar amb arengada, llonganissa, botifarra, cansalada i pa com a elements d’un àpat que es va veure arrodonit amb l’ingredient protagonista de la jornada: l’oli nou, que tots els assistents van poder assaborir i, també, comprar.

Venda de tiquets destinada a l'Associació Down Tarragona

De fet, la pobletana Cooperativa Agrícola Sant Isidre va arribar a vendre un centenar de litres d’oli nou, mentre que la venda de tiquets per a l’esmorzar popular va generar una recaptació de fins a 1.350 euros. Aquests diners tenen una destinació clara, tota vegada que l’Ajuntament ja va anunciar que destinaria els ingressos totals per venda de tiquets a col·laborar amb l’Associació Down Tarragona.

Així mateix i com de costum, el consistori va posar a disposició de l’activitat i dels seus participants l’indret, així com les barbacoes, taules i cadires per fer possible el correcte desenvolupament d’una activitat tradicional i que va permetre als seus assistents assaborir l’oli nou.

El mercadet de segona mà

D’altra banda i en paral·lel a la celebració de la Festa de l’Oli Nou, el tram de l’avinguda Mina de Madró més proper a la zona de les moreres va acollir durant el matí de diumenge un altre acte convertit ja en tradicional a la Pobla: el mercadet d’objectes de segona mà, que va rebre compradors i curiosos, en una iniciativa que permet donar una segona vida útil a objectes molt diversos, encara en bon estat i a preus immillorables.

La Pobla Mercadet segona mà

Aquest mercadet va ser organitzat, com sempre, per l’Associació Familiar Més 30, mentre que l’activitat dominical es va veure completada amb una masterclass de zumba, celebrada a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal i amb rerefons solidari. Les persones que van acudir-hi van tenir l’oportunitat de col·laborar amb l’associació La Pobla de Mafumet Gats, per a la compra d’aliments per als animals tutelats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: