Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Gran Festa de la Calçotada de Valls es celebrarà el 29 de gener

Com a novetats, les degustacions es recolliran a la Cooperativa Agrícola i es crearà l'experiència gastronòmica "Maridatge de calçotades" amb la DO Tarragona

Com a novetat, les degustacions es recolliran a la Cooperativa Agrícola on hi haurà un espai habilitat amb graelles per coure els calçots i la carn, taules per degustar la calçotada i música Com a novetat, les degustacions es recolliran a la Cooperativa Agrícola on hi haurà un espai habilitat amb graelles per coure els calçots i la carn, taules per degustar la calçotada i música ARXIU / INFOCAMP
Gastronomia Redacció Infocamp
Dimarts, 08 Novembre 2022 20:49

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls ha donat el tret de sortida, aquest matí, a la campanya de promoció de la Gran Festa de la Calçotada 2023, que se celebrarà el 29 de gener, i a la temporada de calçotades, juntament amb l’Ajuntament de Valls, els dos patrocinadors de la Festa, la IGP Calçot de Valls i la Cooperativa Agrícola de Valls.

L’acte ha servit per presentar la nova imatge gràfica de la Gran Festa de la Calçotada 2023 i per reafirmar la confiança dels seus patrocinadors oficials: Salses Fuits i Castell d’or. Salses Fruits fa quatre anys que patrocina la Festa i Castell d’or és el seu segon any. 

Les novetats

Durant l'acte també s'han anunciat alguns canvis i novetats de la Festa de la Calçotada. Els tiquets per a la degustació popular es vendran, com cada any, a l’Ajuntament de Valls, a la plaça del Pati a l’Insttiut d’Estudis Vallencs i a les cabines de l’ONCE (situades sota la plaça dels Quarters i la Font de la Manxa). Com a novetat, les degustacions s’hauran de recollir a la Cooperativa Agrícola de Valls. D’aquesta manera es preveu descongestionar el centre de la ciutat i crear rotació de visitants. L’espai s’habilitarà amb graelles per coure els calçots i la carn, amb taules per degustar l’autèntica calçotada, i amb música d’ambient.

D’altra banda, Cambra i Ajuntament de Valls, organitzadors de la Festa, estan treballant en la marca "Calçotada Sostenible", un projecte que va quedar paralitzat amb la Covid-19 i que de cara a l’edició d’enguany vol potenciar-se i posar-se en pràctica per unes calçotades més reutilitzables i amb  menys residus.

Una altra novetat serà la creació de l'experiència gastronòmica amb la DO Tarragona "Maridatge de calçotades" amb vins i caves del territori.

"Segell de qualitat calçotada de Valls"

Finalment, també s’està treballant en el distintiu "Segell de qualitat calçotada de Valls" que la Cambra de Valls vol impulsar amb la IGP Calçot de Valls.

L’empresa TGD Comunicació ha dut a terme el disseny de la comunicació de la Festa: cartell, roll-up, baners digitals, programa d’activitats, bossa de paper, i el pitet de roba. Destacar que el cartell d’enguany és itinerant on es representen els elements típics de l’autèntica calçotada, com són el calçot, el porró, el morter i el setrill d’oli, perfectament units, representant un passeig pels carrers i places de la ciutat.

L’acte s’ha realitzat a la sala Alt Camp de la Cambra i ha comptat amb el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira; el secretari i gerent de l’ens, Rafel Castells i Carles Solé, respectivament; l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré; els dos patrocinadors de la festa, el president de Castell d’Or, Adrià Rabadà, i el gerent de Salses Fruits, Francesc Sans; el president de la IGP Calçot de Valls, Dalmaci Clofent; i el president i gerent de la Cooperativa Agrícola de Valls, Joan Llorach i Joan Linares, respectivament.

presentació Festa de la Calçotada 2023

Temps de calçotades

A Valls es fan calçotades de novembre a abril, però la Festa de la Calçotada representa l’entrada al fort de la temporada de calçotades. En els pròxims dies es duran a terme tot un seguit d’accions vinculades a la festa i es donarà a conèixer el programa d’actes tradicionals, festius i amb concursos relacionats amb el món del calçot: cercaviles; demostracions de coure calçots a la graella; mercat de la calçotada; concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots; degustació popular, entre d’altres activitats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: