Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Èxit de participació al tast de vi de #Safrània365 amb La Conca 5.1

El proper dissabte es farà la collita i esbrinament de safrà amb Aromis

Tast de vins en el marc de #Safrània365, amb la col·laboració de La Conca 5.1 Tast de vins en el marc de #Safrània365, amb la col·laboració de La Conca 5.1 CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 31 Octubre 2022 21:15

El passat dissabte 29 d’octubre va tenir lloc el tast de vins que cada any organitza l’Ajuntament de Montblanc a través de l’Oficina de Turisme en el marc de #Safrània365. Com és habitual es va fer en col·laboració amb l’associació La Conca 5.1 i va tornar a ser una proposta que va més enllà d’un tast de vins i es converteix en un acte cultural de primer ordre que dona valor al producte i al productor. En aquesta ocasió el tast portava per títol 'La vinya va ser abans que el vi' i fou coordinat per Míriam Clotet, reconeguda divulgadora del món del vi i la vinya.

Es van tastar sis vins mentre representants de cadascun dels elaboradors feia reflexions al voltant del present i el futur de la pagesia, el paisatge, l’ecosistema que ens envolta, l’activitat sostenible, el model col·laboratiu, etc. Tots eren petits productors que abans que res són pagesos, coneixedors de la terra i la vinya, i compromesos en deixar un territori millor de com l’han rebut de l’anterior generació.

L’ordre de tast va ser Enlaire Vins, Celler Pujol Cargol, Vins Desantesos, Grup de Pagesos Biodinàmics, Mulet Viticultors i Celler Eravi. S’acompanyà de productes elaborats pel forn de pa Sistaré de Reus, col·laborador habitual en el tast.

Collita i esbrinament del safrà

El proper dissabte 5 de novembre tindrà lloc la desena activitat d’enguany del calendari de #Safrània365, la collita i esbrinament del safrà. Serà a partir de les 10 del matí, a les instal·lacions d’Aromis de Montblanc. Una experiència gastronòmica i cultural en la qual els participants tindran l’oportunitat de collir el safrà que es va plantar el mes d’agost i després d’esbrinar-ne les flors.

Els preus de l’activitat són: 5€ majors de 13 anys; 2€ de 4 a 12 anys; gratuït fins a 3 anys. L’activitat té un aforament limitat, cal dur calçat adequat, i és necessària la inscripció a través del web www.safrania365.cat

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: