Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Èxit de participació a la primera fira 'Fermentada' de Montferri

Tallers, concerts, xous culinaris i visites a obradors, fàbriques i cellers, van fer de Montferri l’epicentre de la fermentació aquest passat dissabte

La primera fira 'Fermentada' que s’ha fet a Montferri aquest passat dissabte ha estat un èxit de participació a tots els nivells La primera fira 'Fermentada' que s’ha fet a Montferri aquest passat dissabte ha estat un èxit de participació a tots els nivells SANTA TECA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 24 Octubre 2022 18:51

La primera fira que s’ha fet a Montferri aquest passat dissabte ha estat un èxit de participació a tots els nivells. La professionalitat dels ponents, dels tallers, dels productors que ocupaven els portals i l’alt nivell del públic participant han fet d’aquesta fira una llavor de creixement per a futurs anys. Aquesta iniciativa, batejada amb el nom de "Fermenta", està organitzada per l'Associació Santa Teca i congrega diferents propostes relacionades amb la gastronomia i la cultura local i d’avantguarda.

Tallers, tasts i fermentació

Els tallers de fer pizza o pa amb massa mare de l’Aresta, el taller per fer kombutxa de Kombucha la Valiente, el taller de Koji impartit per Ferment Project, el xou culinari de verdures fermentades d’Herbivore, el xou de Pickles Natsumi sobre com fer Nukasuke i el tast de cerveses làmbiques i de fermentació espontània dirigit per la Segarreta van exhaurir totes les places.

Al mateix temps, els set portals que configuraven aquesta primera edició han valorat de manera molt positiva la iniciativa. En cada un dels portals hi havia dos productors que oferien un tast, maridat entre ells, a un preu simbòlic. A banda, l’oferta gastronòmica del Llèpol i de Fumats Dalma ha satisfet al més exigent dels assistents.

En paraules de l’organització, “estem molt contentes per l’èxit aconseguit i la satisfacció tant de les productores i talleristes com del públic en general; ens genera una energia molt necessària i positiva per tirar endavant l’any vinent la mateixa proposta amb un creixement que ens demanda tant el concepte de la fermentació, com l'interés que ha suscitat entre els productors i el públic”, diu Susanna Fernàndez, coordinadora i membre de Santa Teca.

Cultura i patrimoni

En l’apartat musical, Carlota Flaneur va presentar el seu nou LP 'Uncertainty', Aquafonia ens va ensenyar com fer música amb ampolles, L’Hereu Escampa va presentar també el seu nou llarga durada 'Futur Ancestral' i l’actuació de Ferran Palau a l’interior del Santuari de la Mare de Déu de Montserrat en format acústic va ser d’una delicadessa tal que va captivar als assistents.

Ferran Palau Santuari Montserrat Montferri

"'Fermenta' ens ajuda a digerir pensaments, a transformar aliments i al gaudi de la cultura i el territori", conclouen des de Santa Teca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: