Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla recupera les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa

La mostra culinària es podrà gaudir del 21 d'octubre al 6 de novembre i se celebra enguany la quarta edició

Diverses persones han fet una degustació de mostres culinàries durant la presentació de les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa Diverses persones han fet una degustació de mostres culinàries durant la presentació de les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dimarts, 18 Octubre 2022 21:28

La tardor gastronòmica és, a Altafulla, sinònima de Jornades Gastronòmiques de la Garrofa, un esdeveniment culinari que ha recuperat enguany la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla.

Aquest dimarts, 21 d'octubre, s'ha presentat la quarta edició, que aquest 2022 compta amb un total de vuit restaurants participants, un més que en l’edició de 2018. En paraules del regidor de Comerç i Turisme, Jaume Sànchez, “a Altafulla som pioners en el reconeixement gastronòmic sobre la garrofa”. Amb la quarta edició d'aquestes jornades, es consolida un esdeveniment gastronòmic que ha buscat “l'aplicació culinària d'un producte que tenim al nostre voltant i que compta amb moltes altres aplicacions en àmbits molt diversos”, ha sentenciat el regidor.

D’altra banda, la cita coincidirà amb la Festa Major de Sant Martí, ja que començarà aquest divendres 21 d’octubre i acabarà el primer diumenge de festes, el 6 de novembre.

Precisament, l’ambaixador d’enguany, el Dr. Joan Tous, enginyer agrònom i reconegut estudiós d’aquest fruit de secà del nostre entorn, ha remarcat les propietats de la garrofa com “un dels fruits més antioxidants que tenim al nostre abast”.

Al mateix temps, ha destacat la diversitat d’aplicacions amb què es pot tractar com en els gelats, així com també en el seu perfil baix en sucres i greixos i la seva àmplia quantitat significativa de minerals en relació a altres espècies com el cacau.

presentació Jornades de la Garrofa Altafulla

Presentació de les quartes Jornades Gastronòmiques de la Garrofa, a la plaça del Pou (Aj. Altafulla)

El concurs a les xarxes socials

La mostra també comptarà amb un concurs de fotografies a les xarxes socials que anima els participants a penjar fotos dels plats amb l'etiqueta #LaGarrofaAltafulla2022. D’entre totes, les tres millors fotografies seran obsequiades amb un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants de les Jornades i un llibre 'La pastisseria i la cuina de la garrofa'.

Les persones premiades es donaran a conèixer el dia 14 de novembre i es comunicaran al web de l’Ajuntament www.altafulla.cat. L’àpat per a dues persones es podrà fer de dilluns a divendres i tindrà validesa fins al 31 desembre de 2022.

Els restaurants participants

Durant les jornades es podran degustar menús originals que van dels 15 als 38,5 euros als restaurants La Taberna del Mar, La Volta, La Toque, Oreneta, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, Voramar - Cal Vitali , El Tiberi (Hotel Yola) i la Pizzeria Sardenya.

Plats com fricandó de vedella amb bolets i farina de garrofa, bombó de xocolata Excelsior amb garrofa fumada a Malta o pop a la planxa amb allioli d’all negre i garrofa faran les delícies dels comensals.

Consulta el llibret de #LaGarrofaAltafulla2022

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: