Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fira del Vi de Falset bat el seu rècord de públic amb més de 30.000 assistents

L'organització serveix vora 42.000 degustacions durant el cap de setmana

Imatge de la Fira del Vi de Falset Imatge de la Fira del Vi de Falset AJUNTAMENT DE FALSET
Gastronomia ACN
Dilluns, 02 Mai 2022 13:28

La Fira del Vi de Falset ha batut el seu rècord històric d'assistents en la 27a edició. Durant el cap de setmana fins a 30.000 persones han visitat la mostra de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, segons ha informat l'organització. Així, s'han servit fins a 42.000 degustacions de vi, repartits en 7.000 tiquets de sis tastos cadascun. Fins ara, la xifra més alta de degustacions havia estat de 37.000 en l'edició del 2017. Des de divendres al vespre, els tastos organitzats han penjat el cartell de "complet" a Falset, Porrera, Gratallops, el Masroig, Torroja i Bellmunt del Priorat, amb actes que han oscil·lat entre els 300 assistents i el miler. A partir d'aquest dilluns i fins a final de mes se celebra la Fira als cellers de la comarca.

L'alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull, ha apuntat que "és evident que tothom tenia moltes ganes de tornar a la Fira del Vi de Falset" i que molta gent ha aprofitat per retrobar-se després de la pandèmia. Brull també ha destacat el perfil del visitant: "és un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, i també tenim un públic molt jove, al voltant de la trentena, que ve a la Fira amb ganes de saber més coses del món del vi, la terra, les varietats i els cellers".

Enguany al certamen hi ha participat una trentena de cellers, dels quals prop d'un 60% han estat de la DOQ Priorat i un 40% de la DO Montsant. Fins a final de mes la fira es trasllada precisament als cellers, que ofereixen degustacions sota reserva. La proposta busca que tota la comarca es converteixi en un "recinte firal", amb els productors oferint degustacions. La fórmula es va estrenar durant la pandèmia. Els tasts estan limitats a dotze persones i l'any passat van servir 2.500 copes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: