Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les demarcacions de Tarragona i Lleida ja tenen els finalistes dels Premis Lladonosa

Aquest dijous s’han celebrat al Teatre Auditori de Salou (TAS) les semifinals del ‘masterchef’ dels estudiants catalans de cuina

El portaveu del jurat, Pep Moreno, als fogons dels semifinalistes, a Salou El portaveu del jurat, Pep Moreno, als fogons dels semifinalistes, a Salou CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 08 abril 2022 00:39

Pol Llena, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, y Emma González y Joel Sasot, de l'Escola de Cuina Villa Retiro de Xerta, són els tres primers classificats per a la gran final dels II Premis Lladonosa, que tindrà lloc el proper 5 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.

Jordi Roig, també de Villa Retiro, i David Fabregat i Pau Sauret, tots dos procedents de l'Escola d'Hoteleria de Lleida, també es van classificar per aquesta final de la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa a les semifinals que s’han celebrat durant tot el matí d’avui al Teatre Auditori de Salou (TAS).

La semifinal de Salou

Set estudiants, quatre de la demarcació de Tarragona i tres de la de Lleida, han mostrat la seva habilitat en un showcooking en directe que, per primera vegada, ha estat obert al públic. El xef Pep Moreno, del restaurant 'Deliranto' (una Estrella Michelín) i Javier Torres, de Cocina Hermanos Torres de Barcelona (dos Estrellas Michelín), han coordinat els membres del jurat, amb presència del seu president, Josep Lladonosa.

Com a portaveu del jurat, Pep Moreno ha destacat la dificultat per triar els finalistas degut a l'elevat nivell tècnic dels plats preparats pels alumnes seleccionats. "Ha estat realment complicat triar els millors, a cada nova prova ens sorprenen per la seva creativitat i originalitat; la nostra felicitació a tots ells... seran grans cuiners", ha destacat Moreno.

Els alcaldes de Salou, Pere Granados, y de les Borges Blanques, Núria Palau, han expressat la seva satisfacció per contribuir a la formació dels millors professionals, en col·laboració amb xefs de gran prestigi internacional, i així donar projecció a la indústria turística amb la gastronomia com a millor bandera. Ambdues localitats estan fent un gran esforç per consolidar-se entre les capitals gastronòmiques del país, amb un important calendari anual d'esdeveniments lligats a productes de primer nivell culinari.

Granados ha mostrat la seva satisfacció per haver acollit la semifinal a Salou i ha felicitat l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, el seu Ajuntament i el municipi per la convocatòria dels premis; així com també Josep Lladonosa, a qui ha qualificat com “alma mater” dels guardons. Ha remarcat “la gran labor per fomentar la creativitat i la cuina tradicional de casa nostra” i també ha tingut paraules d’elogi per als alumnes, ja que "han demostrat un nivell molt alt".

Les semifinals

Les proves de la primera semifinal, amb els candidats de Barcelona i Girona, es van celebrar el passat 17 de març a la seu de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Joan Caballo, de Barcelona School of Tourism, Hospitalty and Gastronomy (CETT), en primera posició; Raquel Fernández, de l´Escola Superior d´Hostaleria de Barcelona (ESHOB), segona; i Montserrat Balsalobre, de l'Institut Cavall Bernat, tercera, van ser els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Gerard Collmalivern, de l'Institut Olivar Gran de Figueres, i Imane Msieh i Cinta Blanco, de l'Escola d'Hostaleria de Girona, tots procedents de la província de Girona, també es van classificar, per aquest ordre, com els altres tres finalistes.

Un total de 18 alumnes (sis de Barcelona, cinc de Girona, tres de Lleida i quatre de Tarragona) de 10 escoles de cuina diferents (quatre de Barcelona, tres de Girona, una de Lleida i dues de Tarragona), -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per a les semifinals dels premis, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli’.

El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la d'avui, amb estudiants de Lleida i Tarragona, i la primera, celebrada el passat mes de març amb alumnes de Girona i Barcelona. L’elecció de millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

Els Premis Lladonosa

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: