Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Favatada de Valls arrenca amb el lema de "L'hort al plat"

La festa popular se celebrarà el 9 d’abril al Pati, però els restauradors iniciaran la mostra gastronòmica ja el 28 de març i fins el 17 d’abril

La favatada popular del 9 d’abril se celebrarà al Pati, entre les 12h i les 14.30h, La favatada popular del 9 d’abril se celebrarà al Pati, entre les 12h i les 14.30h, ARXIU / INFOCAMP
Gastronomia Redacció Infocamp
Diumenge, 27 Març 2022 13:00

La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors impulsen la quarta edició de la Favatada de Valls. Amb el lema "De l’hort al plat", aquest any els restaurants de la capital de l’Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l’objectiu de posar en valor aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. A partir d’avui 21 de març es poden adquirir ja a l’Oficina Municipal d’Informació i Turisme els tiquets per a la favatada popular que se celebrarà al Pati el proper dissabte 9 de març.

Tot i així, entre el 28 de març i el 17 d’abril, la cuina de les faves ja serà la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Enguany creix el nombre d’establiments que se sumen a la mostra, amb 16 restaurants que incorporaran la cuina de les faves als seus menús de la nova temporada, amb una gran varietat de receptes que aniran de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides.

La favatada

La favatada popular del 9 d’abril se celebrarà al Pati entre les 12h i les 14.30h, en una jornada festiva que comptarà amb la participació dels gegantons infantils de Picamoixons, la Gegantona i el Gegantó Lladrefaves de Valls que amenitzaran la jornada. Els assistents podran gaudir de la típica favatada catalana elaborada per l’Associació de Restauradors. La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, a partir d’avui i fins el 8 d’abril, anticipadament a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10:30h a les 13h i de les 16.30h a les 19h, i diumenge de 10 a 14:00h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i un plat de ceràmica fet a mà.

En aquesta edició, l’organització ha volgut donar un major protagonisme als pagesos que han mantingut viu el cultiu de les típiques faves. D’aquesta manera, prendran part en la festa els pagesos Josep M. Figueras de I un rave, Mas Equilatxe i Agro Baix Penedès. La fava és un cultiu que forma part de l’agricultura mediterrània des de fa segles i és un aliment molt ric: aporta proteïnes vegetals, calci, fibra i vitamines B1 i B2 i el seu consum ajuda a reduir el nivell de colesterol. A més d’aquestes propietats beneficioses per a la salut, el cultiu de la fava és molt útil per a la terra, ja que enriqueix el substrat aportant nitrogen a través de les seves arrels i facilita el cultiu d’altres hortalisses.

Mostra de Cuina de les Faves

La mostra gastronòmica dedicada a les faves arrencarà el 28 de març i s’allargarà fins al 17 d’abril. Durant aquestes tres setmanes, 16 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.

Així, als restaurants de Valls es podran provar el saltat de faves i calamarsets (restaurant ca l’Àngel), el cruixent de faves a la catalana (Clàssic Avenir), faves ofegades amb botifarra negra de Valls (Masia Cervelló), xipirons saltat amb faves, alls tendres i emulsió de pebre vermell de la Vera (Cítric), faves saltejades de la casa (el Tast), faves estofades amb sípia i vel de cansalada (el Trispolet), guisat de faves a la marinera i calçots (For Events), favetes a la catalana a l’estil de la casa (Julià Mallol), faves de la padrina (KdValls), faves, cocotxes, pil-pil i rostes (la Licorera), favetes mar i muntanya (Luga), faves saltejades amb alls tendres i botifarra negra amb oli de menta (la Masia del Pla), faves a la catalana (Nou Milan), faves boges de la Pili (Organolèptics), pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou (Planeta Kasteller) i mandonguilles de «chuletón» amb faves estofades (Portal 22).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: