Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es presenta a Reus el llibre 'Essències, cuina i sentiments a taula' de Mariona Quadrada

Els dibuixos d’Adela Blasi completen la proposta d’aquest llibre singular amb una sèrie d’il·lustracions que dialoguen amb els textos

Cal Massó es va omplir per acollir la presentació del llibre 'Essències, cuina i sentiments a taula' de Mariona Quadrada i Adela Blasi Cal Massó es va omplir per acollir la presentació del llibre 'Essències, cuina i sentiments a taula' de Mariona Quadrada i Adela Blasi CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Desembre 2021 07:24

Dissabte passat va tenir lloc a Cal Massó de Reus la presentació del llibre 'Essències. Cuina i sentiments a taula', amb textos de Mariona Quadrada i il·lustracions d’Adela Blasi.

El llibre s’emmarca en la llarga trajectòria de col·laboració entre Mariona Quadrada i Adela Blasi al voltant dels receptaris i llibres de cuina, iniciada amb les publicacions del segell Pam i Pipa els anys 80. En aquest cas, però, no es tracta d’un receptari sinó d’un llibre que vol anar més enllà i que a partir de l’evocació de moments viscuts planteja una reflexió sobre el fet de seure a taula.

Inspirant-se en el famós episodi de la novel·la de Proust, en què l’autor, en tastar una magdalena mentre pren el te, evoca records d’infantesa, els textos de Mariona Quadrada ens remeten a moments viscuts en què els plats cuinats al foc de casa segueixen el ritme de les estacions i els productes propis de cada estació. “És potser el llibre més personal dels que he fet fins ara, on he volgut explicar aquest segon nivell de significat que té la cuina, vinculat als sentiments i a la pertinença a un paisatge”, assenyala Quadrada.

Els dibuixos d’Adela Blasi completen la proposta d’aquest llibre singular amb una sèrie d’il·lustracions que dialoguen amb els textos. “He dibuixat amb total llibertat el que m'han suggerit els textos, a partir d’un fragment o una frase del sentit general, però evitant reproduir en imatges el que ja diuen les paraules. Cadascú és lliure de crear les seves pròpies imatges i aquestes són les meves”, explica Blasi. El llibre recull també les receptes de la vintena de plats que en són protagonistes, des de les fulles de llimoner arrebossades amb sucre fins a la sarsuela de festa major.

                         Les autores del llibre, Mariona Quadrada i Adela Blasi, amb la conductora de l'acte, Rosa Pagès (a l'esquerra): 

Rosa Pagès Mariona Quadrada i Adela Blasi

A banda de Quadrada i Blasi, la presentació va comptrt amb la participació de l’actor Pau Ferran, que va rebre el públic amb una proposta de viatge a través del temps; Marta Llorens i Antònia Farré, que van llegir alguns fragments del llibre; Rosa Pagès, que va conduir l’entrevista a les autores, i els músics Ramon Quadrada i Jordi Berni, que van interpretar dues peces musicals, així com Mei Salvat, autora de la proposta videogràfica que s’ha pogut veure a l’espai de Cal Massó.

El llibre, publicat pel segell Edicions Sidilllà, es podrà trobar a partir del proper dia a les llibreries a un preu de 18 €.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: