Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Merche Dalmau, propietària del Clos Galena, investida nova Dama pel Sereníssim Capítol de la Vi

El Sereníssim Capítol del Vi de la Terra Alta és, probablement, la confraria del vi més antiga de l'Estat 

Merche Dalmau, propietària del celler Clos Galena, creat el 1999 al Molar (Priorat), ha estat investida com a nova Dama pel Sereníssim Capítol de la Vi Merche Dalmau, propietària del celler Clos Galena, creat el 1999 al Molar (Priorat), ha estat investida com a nova Dama pel Sereníssim Capítol de la Vi CLOS GALENA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Octubre 2021 07:26

Merche Dalmau, propietària del celler Clos Galena, creat el 1999 al Molar (Priorat), ha estat investida com a nova Dama pel Sereníssim Capítol de la Vi aquest cap de setmana. La 56a cerimònia d'investidura s'ha celebrat al celler Les Vinyes del Convent, a la comarca de la Terra Alta, amb el pregó del periodista de "La Vanguardia" i escriptor, Víctor Amela.

El Sereníssim Capítol del Vi, és segurament, la confraria del vi més antiga de l'Estat espanyol. Fundada l'any 1966 a Catalunya, compta amb 250 membres d'arreu de l'estat. L'objectiu d'aquesta institució ha estat sempre el de retre culte a la important riquesa vinícola espanyola, donant a conèixer i fomentant el consum de la més variada i selecta gamma de vins que la integren.

Dalí, Carmen Posadas o Miquel Mateu i Pla, "Cavallers i Dames" destacats

Entre els seus més destacats "Cavallers i Dames" destaquen el gran empresari i polític català Miquel Mateu i Pla, que va ser el primer president del Capítol del Vi, el gran pintor reconegut mundialment Salvador Dalí,  que va ser pregoner en el capítol de 1966 i l'escriptora Carmen Posadas, entre moltes altres personalitats.

Merche Dalmau es mostrava molt agraïda per la distinció rebuda: "Ha estat un honor haver estat investida i aquest reconeixement al projecte que vam iniciar fa 21 anys el meu marit i jo. Estic molt agraïda al Sereníssim Capítol del Vi i haver estat investida Dama és tot un orgull. Felicito a tots els nous membres investits, entre ells a Elies Gil, propietari del celler Les Vinyes del Convent". Dalmau ha recordat que Clos Galena entre els seus vins, amb Secrets de Mar -blanc i negre- amb denominació d'origen Terra Alta, nascut el 2018.

Els assistents a la 56a cerimònia d'investidura del Sereníssim Capítol de el Vi han portat a terme diferents activitats durant el cap de setmana, recorrent el casc antic de Batea, recepció a l'ajuntament, visitant el celler LaFou (Roqueta origen), així com el celler Les Vinyes del Convent i el centre històric d'Horta de Sant Joan, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. També han pogut visitar el Centre Picasso i el convent franciscà de Sant Salvador, i han gaudit de la gastronomia de la Terra Alta, al restaurant Miralles d'Horta de Sant Joan o a Les Vinyes del Convent, amb el xef Jeroni Castell, propietari del restaurant Les Moles d'Ulldecona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: