Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La fira 'Cambrils, entrada al País del Vi' bat el seu rècord amb 40.000 visitants

La mostra de vi i gastronomia va doblar les consumicions del 2019, convertint Cambrils en la tercera destinació més demandada de Catalunya per passar el pont del Pilar

La Mostra de Vi i Gastronomia de Cambrils ha superat totes les expectatives i ha arribat als 40.000 visitants La Mostra de Vi i Gastronomia de Cambrils ha superat totes les expectatives i ha arribat als 40.000 visitants AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 15 Octubre 2021 13:32

Després d'onze edicions, la fira 'Cambrils, entrada al país del vi', celebrada del 8 al 12 d'octubre, va registrar prop de 40.000 visitants, en comparació amb els 32.400 de l'anterior edició del 2019. La mostra de vi i gastronomia de Cambrils també ha batut enguany el seu propi rècord de consumicions -75.258 (42.539 glups o tastos de vi i 32.719 nyams o tapes)-, en comparació amb les 37.158 consumicions del 2019. Una altra dada significativa han estat les 11.500 copes venudes enguany (7.000, el 2019 i 5.500 el 2018).

Tot plegat confirma, com ha anunciat l'alcalde Oliver Klein en roda de premsa, que Cambrils ha estat la tercera destinació més demandada de Catalunya per passar aquest pont del Pilar, tan sols superada per Salou i Barcelona, segons el rànquing del portal Destinia. L’alcalde de Cambrils ha posat en valor els esdeveniments que fan que Cambrils sigui "una ciutat dinàmica, divertida i amb propostes alternatives d’oci". Cal tenir en compte, que a més de la fira del vi, aquest cap de setmana Cambrils va acollir la Copa Espanya de Trial en bicicleta i un mercadet de salut i wellness organitzat per la Unió de Botiguers.

Klein ha recordat que un dels trets diferencials i la clau de l’èxit de l’esdeveniment és la unió dels vins del territori amb la gastronomia dels restaurants cambrilencs, l’ambient familiar, la proximitat entre visitants i expositors, i un programa d’activitats complementàries que, com a novetat, enguany ha comptat amb el mercat La Sardineta de l’Associació d’Artesans de Cambrils.

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la gerent del Patronat de Turisme, avui en roda de premsa: 

Amèlia Rico i Oliver Klein rdp

Visitants de diverses procedències

La gerent del Patronat de Turisme, Amèlia Rico, ha dit que les principals procedències de les persones visitants són Cambrils, les províncies de Tarragona i Lleida, Saragossa, Logroño i, a nivell internacional, França, Bèlgica, Suècia i Alemanya.

Amèlia Rico ha explicat que la fira ha comptat amb un total de 46 casetes i carpes i 48 empreses expositores (26 cellers, 2 vinacoteques, 12 restaurants i establiments d’alimentació i 8 d’artesania) amb un alt nivell de fidelitat. Concretament, el 85% dels cellers són repetidors, un d’ells des de la primera edició i d’altres des de la segona. Com cada any, per cloure la fira, el Patronat passarà una enquesta de satisfacció als expositors per recollir punts de millora de cara a l’edició 2022.

El programa del 2021 ha inclòs 8 presentacions i tastos guiats, 4 showscookings i maridatges guiats, 2 tallers del vi per a la mainada, ambientació musical a les tardes (4 grups musicals i 2 solistes). A més, gràcies a la col·laboració del Nàutic Parc s’han realitzat dues sortides en catamarà amb tast guiat de vins del cellers de Rosa Maria Torres, una activitat molt sol·licitada que probablement es vegi reforçada en properes edicions. Com a dada curiosa, durant els dies de la Fira les persones de l’equip del Patronat "han recorregut 750 quilòmetres", ha afegit Rico.

Finalment, la gerent ha apuntat mesures sanitàries i de seguretat que s’han introduït enguany com l’espai delimitat amb tanques, un control d’aforament amb un màxim de 1.200 persones al mateix moment, més distància entre casetes, l’ús de mascareta, més disposició de taules i cadires, la potenciació del servei de vigilància i neteja i una plonge al servei dels expositors de gastronomia per rentar estris i utensilis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: