Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inaugurada la fira 'Cambrils, entrada al País del Vi'

La Mostra de Vi i Gastronomia de Cambrils, que té lloc del 8 al 12 d'octubre, incorpora un mercat artesanal i tallers infantils sobre elaboració del vi

El públic ja gaudeix de la fira gastronòmica  'Cambrils, entrada al País del Vi', instal·lada al llarg del Parc del Pescador El públic ja gaudeix de la fira gastronòmica 'Cambrils, entrada al País del Vi', instal·lada al llarg del Parc del Pescador AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Gastronomia Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Octubre 2021 19:52

L’onzena edició de la fira 'Cambrils, entrada al País del Vi' ja omple el Parc del Pescador de Cambrils de visitants que no volen perdre's les degustacions de vi i gastronomia, els tastos guiats, els tallers familiars, els tastos guiats, els showcookings i altres esdeveniments, del 8 al 12 d’octubre, en horari d’11 a 15 hores i de 18 a 23 hores.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va inaugurar ahir divendres la mostra, que pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.

Oliver Klein inaugura Cambrils Entrada al País del Vi

En aquesta fira, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Reus, es pot degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aporten 26 cellers que s’han inscrit a la mostra de les diferents D.O del territori. Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec de 13 bar-restaurants (Casa Macarrilla 1966, Copacabana, Daniel Salinas, El Cortador Gourmet, La Stiva, On Tap, La Finestreta, La Taqueria, Mar del Priorat, La Central, Taller 9 i Vora) i l’Associació Gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils).

Novetats i activitats gratuïtes

Durant la fira, que enguany s’allarga cinc dies, les persones assistents també poden gaudir de tastos guiats de vi a l’auditori del Parc, com habitualment, així com showcookings, maridatges, tastos d’oli i xerrades gastronòmiques.

A més, com a gran novetat, la mostra compta amb un mercat artesanal anomenat “La Sardineta” amb vuit paradetes d’artistes locals, que oferirà l’Associació d’Artesans de Cambrils.

Com a destinació familiar, no podien faltar a la mostra les activitats adreçades als més petits. Enguany s’ofereixen gratuïtament per gentilesa del Celler La Conreria d’Scala Dei uns tallers infantils. Els nens i nenes podran seguir el procés d’elaboració del vi a partir del raïm, el podran xafar, obtenir el most, etiquetar i embotellar el producte mentre els pares i mares fan un tast al costat de vins de la Conreria.

El divendres i dimarts es duran a terme els ja habituals tastos guiats, que en aquesta ocasió seran de la mà del sommelier Gerard Martí, que donarà a conèixer cada tarda entre 4 i 5 referències dels cellers participants i novetats de la mostra.

Societas Coqvinària, l’associació gastronòmica cambrilenca i Casa Macarrilla 1966 també oferiran a les persones visitants diversos showcookings, tastos i xerrades a la zona de l’auditori, que s’ha dotat d’una cuina professional per fer aquest tipus d’esdeveniments per gentilesa de l’empresa Intecno.

Enguany, les persones assistents a la Mostra també poden gaudir de música d’ambientació en directe i cada vespre s’han programat actuacions a la zona de la pèrgola. El dissabte i el dilluns al vespre també hi haurà una activitat musical anomenada “Concert Menú” durant la qual el públic podrà triar i dedicar les peces que interpretarà l’artista “Charo Tris” entre un menú o repertori de cançons internacionals.

Finalment, la Mostra segueix lligant el món nàutic amb la gastronomia amb una sortida amb catamarà per navegar, gaudir i tastar vins oferta per Nautic Parc el dia 10 a 12 hores. Serà una degustació de tres vins oferts pels celler Rosa Maria Torres: La Petarda Tropical (novetat 2021), EL Ratolinet (muscat 100%) DO Conca De Barberà i Feixa Negra (Garnatxa – Carinyena) DOQ Priorat.

Planol Fira País del Vi 2021

Els cellers

Enguany els cellers participants són: Molí de Rué (D.O Tarragona), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins Viticultors (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Bernaví Vinyaters (D.O Terra Alta), Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles-Cap de Ruc (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Anguera Domènech (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà); La Conreria d’Scala Dei (DOQ Priorat) , Torelló Viticultors (Corpinnat DO Penedès); Suñer (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Celler Aixalà (DOQ Priorat) Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat) i Cellers Blanch (D.O Tarragona i DOQ Priorat) Celler Cairats (D.O Montsant), Celler Germans Balars (D.O Terra Alta); S’Amfora, La Botera-Batea (D.O Terra Alta), Troçet de Porrera (DOQ Priorat); Grup Codorniu i les vinoteques de Cambrils Mar del Priorat i Beuret.

Preus tiquets

El sistema de compra de tiquets serà únicament a través de targeta de crèdit, no podent-se fer transaccions en metàl·lic, i s’hi podrà realitzar en les dues casetes que estaran situades als extrems de la fira, on es vendran els tastos de vi (glups) i els de tapes (Nyams).

La fira s'adpatarà a les mesures per la pandèmia i fixarà un aforament màxim de 1.200 persones al recinte del Parc del Pescador. A l'entrada i a la sortida hi haurà també una caseta per controlar el fluxe de visitants i diversos agents vetllaran perquè es compleixin les mesures covid.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: