Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arriben les primeres Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona

L’esdeveniment culinari tindrà lloc, del 17 de juny al 4 de juliol, amb 19 restaurants que oferiran menús amb el peix blau com a protagonista

Presentació de les I Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona, al Port de Tarragona Presentació de les I Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona, al Port de Tarragona MANEL R. GRANELL
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 14 Juny 2021 16:34

Les Escales Reials del Port de Tarragona han acollit aquest dilluns la presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona, que tenen com a objectiu promoure la gastronomia a la ciutat a través d’un dels productes insígnia de la seva cuina i de la seva essència marinera. Les jornades estan organitzades per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria Tarragona Ciutat amb la col·laboració del Port de Tarragona i el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i compten amb el patrocini del Celler Adernats-Vinícola de Nulles.

Els restaurants participants

Els 19 establiments participants serviran receptes tradicionals o innovadores que seran maridades amb vins del Celler Adernats - Vinícola de Nulles, patrocinador oficial de les Jornades Gastronòmiques. Els establiments són Alta Taverna del Sol Ric, Arlemar Restaurant, Cocula Restaurant, El Llagut, Restaurant Kraken, Cal Joan, La Morada, Mas Rosselló, La Sardineta, Restaurant Brisa, Restaurant Sol Ric, Restaurant Nàutic Tarragona, El Pòsit del Serrallo, Casa Ballcells, Gure Toki Restaurant, El Paseo, Ancora Port Esportiu, Octopusy i Martinet.

Segons ha explicat Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat: “Aquestes jornades són per a l’associació una nova aposta per posar en valor la nostra essència marinera i per això hem escollit un tipus de peix amb un alt valor gastronòmic i nutritiu com a producte estrella de la gastronomia de la ciutat durant més de dues setmanes”.

El Peix Blau

El Peix Blau és el primer de tota l’àrea de la mar Mediterrània que ha aconseguit una Marca Q de qualitat. El gran valor de la seva carn prové de la combinació del clima suau habitual en aquestes comarques i el bon estat de les aigües de la Costa Daurada. En aquest línia, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha destacat que “aquestes jornades serveixen per posar en valor l’excel·lència del producte, per reivindicar la necessitat de preservar-lo i per promoure la gastronomia de la nostra ciutat”.

Cinta Pastó, presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, ha volgut remarcar la indissociable combinació de turisme i gastronomia de la ciutat: “No concebim una cosa sense l’altra”, ha assegurat, i ha destacat la qualitat dels productes que configuren la gastronomia del territori.

Per la seva banda, Adam Albert, cap de comunicació d’Adernats, ha aprofitat l’ocasió per presentar la nova imatge del vi Seducció: “Un vi mediterrani que marida a la perfecció amb el peix blau i amb la gastronomia d’elit de Tarragona”.

Campanya "Un peix blau viatger"

Durant l’acte, també s’ha presentat la campanya “Un peix blau viatger”, en què els clients rebran al restaurant una targeta postal del peix blau de Tarragona, perquè puguin escriure a qualsevol familiar, amic o company. Els restaurants enviaran gratuïtament a través de Correos les postals escrites arreu del món, en un moment en què la mobilitat encara és reduïda i encara són necessàries altres formes de connectar-nos.

Tots els menús de les jornades es podran consultar properament a la pàgina web.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: