Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona celebrarà la 24a edició de 'Tàrraco a Taula' del 14 al 30 de maig

Les jornades gastronòmiques de Tarraco Viva tornen a les dates habituals coincidint amb el calendari del festival

Presentació de la 24a edició de les jornades gastronòmiques 'Tàrraco a Taula', al Passeig Arqueològic Presentació de la 24a edició de les jornades gastronòmiques 'Tàrraco a Taula', al Passeig Arqueològic MANEL R. GRANELL
Gastronomia Redacció Infocamp
Dijous, 13 Mai 2021 08:55

Tarragona celebrarà la 24a edició de 'Tàrraco a Taula' del 14 al 30 de maig. Les jornades gastronòmiques tornen així a les dates habituals, coincidint amb el calendari del festival Tarraco Viva, que enguany tindrà lloc del 22 al 30 de maig (després que l’any passat es traslladés a l’octubre a causa de la pandèmia), i amb la vista ja molt posada en el 25è aniversari de l’esdeveniment culinari, que tindrà lloc l’any vinent.

Durant la presentació, que s’ha realitzat aquest dimecres al Passeig Arqueològic, la presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó, ha destacat la importància de “donar suport a totes les iniciatives que reactiven i dinamitzen un sector, el de la restauració, especialment perjudicat per la crisi de la COVID-19” i ha celebrat que enguany les jornades puguin tornar al calendari habitual. “Des del Patronat Municipal de Turisme fem una aposta decidida pel turisme gastronòmic com a part fonamental de la marca Tarragona, com ho demostren els Premis Gastronòmics Tarragona i el suport a iniciatives que tenen lloc a la ciutat i que suposen un reconeixement a la qualitat gastronòmica de Tarragona” ha afegit la consellera de l’Ajuntament.

Carlos Segarra, president del col·lectiu de restauradors Tàrraco a Taula, que organitza les jornades, ha volgut mostrar el seu “agraïment i reconeixement als establiments que, en un annus horribilis com el que estem patint, han invertit els seus recursos creatius en la confecció d’unes receptes dignes de la millor cuina de l’Antiga Roma”. Finalment, Magí Seritjol, director del festival de recreació històrica Tarraco Viva, ha volugut agrair l’esforç d’investigació i creativitat dels restauradors i el suport del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

Els establments participants

Enguany els establiments participants a les jornades tornaran a oferir les seves propostes de cuina romana en clau actual i seran un total de sis: El Llagut, Cocula, Seasons, El Cortijo, El Tiberi i la cerveseria Twins Craft Beer. Els tres primers oferiran un espectacular menú degustació de 34 € i els altres tres, interessants degustacions de platillos i racions. Enguany el festival gastronòmic compta amb la cervesa In Solem de la cerveseria local Twins Craft Beer, elaborada especialment per a les jornades, així com amb alguns dels millors vins de les comarques tarragonines: el vi blanc del celler Tuets, el negre i escumós del Celler 9+ i el rosat Plantarga de Carlania. Per segon any consecutiu, el festival haurà de prescindir de Convivium, el banquet romà que servia de tret de sortida de les jornades, que no es podrà realitzar a causa de la situació sanitària.

La creació de l’assocació d’amics de 'Tàrraco a Taula', principal novetat

La principal novetat d’aquesta edició de 'Tàrraco a Taula' és la creació dels SODALIS, una associació d’amics de Tàrraco a Taula que podrà gaudir en exclusiva d’una sèrie d’activitats relacionades amb la gastronomia i la història, especialment dissenyades per gaudir-ne i aprendre. La primera activitat prevista serà el dia 3 d’octubre, dia que es realitzarà el 'Convivium de Tardor' al Mas de Santa Creu a Riudoms, una finca dedicada tant al cultiu d’oli ecològic i fruits secs, com a la ramaderia i cria de pollastres en llibertat.

'Tàrraco a Taula' són les jornades dedicades a la gastronomia romana amb més trajectòria d’Europa. Al llarg dels 24 anys d’existència, els restaurants participants han elaborat més de 1000 receptes, totes amb el comú denominador d’un estricte rigor en l’elaboració i la tria d’ingredients.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: