Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les II Jornades Gastronòmiques de l'Arròs tornen a Salou del 29 d'abril al 16 de maig

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEH) de Salou organitza el certamen, que comptarà amb la participació de 18 restaurants

Foto de família, amb autoritats i organitzadors de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, així com amb xefs i restauradors dels establiments participants Foto de família, amb autoritats i organitzadors de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, així com amb xefs i restauradors dels establiments participants AJUNTAMENT DE SALOU
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 26 abril 2021 20:45

La Torre Vella de Salou ha estat l'escenari aquest dilluns de la presentació de les II Jornades Gastronòmiques de l'Arròs, que tindran lloc del 29 d'abril al 16 de maig. Un certamen que organitza l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEH) de Salou, sota el patrocini d'Arròs Bayo i de Vins i Caves Torelló, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Salou, a través de l'Àrea de Dinamització Econòmica.

Durant 18 dies es podran degustar les propostes de més de 18 restaurants de Salou; redescobrir el municipi; i comprovar que a la capital del turisme de la Costa Daurada la gastronomia és un element de prestigi i aporta un valor afegit que cal tenir en compte a l’hora d’escollir-lo.

Els establiments participants

Els establiments participants són: El Totxo Taverna, Boquet Restaurant, Malapecora Restaurant, Braseria l’Estació, El Trasto Taberna, Restaurant Casa Soler, Restaurante Delfin, D’Albert, Bar Restaurant La Pasión, Restaurant Club Nàutic Salou, Restaurant El Galeón, Restaurant O Xantar, Restaurante La Tagliatella Salou, Castillo de Javier, Terrassa del Cel Salou Restaurant, Restaurant Sapore di Mare, Arena Restaurant, i Restaurant Cook & Travel.

Els menús que ofereixen els 18 establiments es poden consultar a la pàgina web aeht.es/jornades i també a la web municipal de l’Ajuntament de Salou, www.salou.cat

Els menús consten d’un entrant o primer plat, un plat principal cuinat amb Arròs Bayo; una degustació de Licor d’Arròs Segadors del Delta, que acompanyarà les postres i els vins de Torelló Viticultors; entre els que destaca el Corpinnat Torelló Special Edition Costa Daurada 2016. Tant Bayo com Torelló són els patrocinadors d’aquestes jornades. Els preus dels menús oscil·len entre els 20€ i els 50€.

En el seu discurs, l'alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Pere Granados, ha destacat "el rol dinamitzador de la gastronomia de cara a donar un valor afegit a l'activitat turística”. Així mateix, ha destacat la bona tasca que fa temps s'està duent a terme des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Salou, gràcies al lideratge del seu president, Pep Moreno, i el suport de la junta de l’entitat, per tal que el municipi sigui una destinació de referència, quant a gastronomia. "Tenim qualitat, tenim producte i tenim professionalitat”, ha afirmat Granados.

L'agenda gastronòmica de Salou

També ha afegit que “l'agenda gastronòmica que avui reprenem, i que vam presentar en el marc de Fitur, al gener de 2020, esperem que representi un baló d'oxigen per a la restauració; un sector que ha quedat molt castigat per la pandèmia, durant el darrer any, i que ha hagut de fer molts esforços per tirar endavant”. Finalment, Granados ha fet una petició al PROCICAT perquè alliberi la restauració de les restriccions dels sopars, amb garanties sanitàries.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha explicat que “afrontem amb optimisme i il·lusió aquesta etapa d'activitats gastronòmiques que tornem a recuperar i que esperem puguin tenir una continuïtat durant la resta de l'any 2021”, malgrat que “haurem d’estar pendents de les restriccions que hi pugui haver”.

El responsable de l’àrea de Comerç ha recordat diverses accions gastronòmiques que van ser presentades a Madrid, com poden ser el Sabor Salou, Gastrotour, Gastro Wine & Music i Tasta Salou, entre d’altres.

El president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, ha manifestat que “l’arròs és un element conciliador”. En aquest sentit, “Salou té molts tipus de restaurants, però amb aquest cereal tan aviat es pot elaborar un sushi, com un plat tailandès o també una caldereta; i a cada restaurant hi trobareu una manera única de cuinar-lo”.

Les jornades de l'arròs: "un bri de llum i d'esperança" per al sector

El president de l’AEH Salou i xef amb Estrella Michelin, Pep Moreno, ha recordat la situació en què es troba el sector: “Estem treballant per tirar cap endavant, i poc a poc es va obrint la mobilitat, de manera que podrem tornar a ser una destinació referent; com ho hem estat sempre”. “Les jornades de l’arròs són un bri de llum i d’esperança, i una mostra que els hostalers de la ciutat tenim ganes de sortir-nos-en, de continuar i d’anar sumant restaurants que obren, de nou, les seves portes”, ha assegurat Moreno.

Per la seva banda, el representant d’Arròs Bayo, Santos Martínez, ha agraït la participació de tots els agents en l’organització d’aquestes jornades, “per tal que les famílies puguin gaudir de les diverses opcions de plats amb arròs, després d’un any complicat”.

El director i enòleg de Torelló, Paco de la Rosa Torelló, ha explicat que “hem fet una edició especial del Corpinnat dedicat a la Costa Daurada”. “Es tracta d’un Torelló brut de la collita de 2016, elaborat amb Macabeu, Xarel·lo i Parellada, i 100% ecològic”. Aquest vi escumós, entre d’altres de la mateixa casa, acompanyarà els plats cuinats amb arròs de les Jornades gastronòmiques.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: