Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un vi de la DO Tarragona capta l’atenció de la prestigiosa guia The Wine Advocate dels Estats Units

El tastador Luís Gutiérrez destaca el vi Escabeces 2019 de Vilabella, elaborat amb xarel·lo vermell per Oriol Pérez de Tudela

El vi Escabeces 2019 de Vilabella (DO Tarragona) capta l’atenció de la prestigiosa guia The Wine Advocate dels Estats Units El vi Escabeces 2019 de Vilabella (DO Tarragona) capta l’atenció de la prestigiosa guia The Wine Advocate dels Estats Units DO TARRAGONA
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 08 Gener 2021 17:29

Un vi elaborat amb xarel·lo vermell, una varietat tradicional originària del Camp de Tarragona, ha estat valorat de forma excel·lent per The Wine Advocat (www.robertparker.com), la famosa guia de vins que va crear Robert Parker als Estats Units i que és considerada la ‘bíblia’ dels vins en aquell país.

En concret es tracta de l’anyada 2019 de l’Escabeces, un vi de la DO Tarragona elaborat pel Celler Camí de la Font d’Oriol Pérez de Tudela a Vilabella (Alt Camp), a partir d’unes vinyes velles d’aquesta varietat propietat del viticultor Joan Maria Sanahuja, que s’han pogut conservar durant dècades i que ara comencen a donar els seus fruits en forma d’un vi que està aconseguint una molt bona acollida.

El tastador dels vins catalans i espanyols d’aquesta guia nordamericana, Luís Gutiérrez, ha atorgat una puntuació de 91 punts a aquest vi, destacant la gran possibilitat que tenen els vins elaborats amb xarel·lo vermell, una varietat que al territori de la DO Tarragona es conserven les majors i més antigues plantacions que es poden trobar a Catalunya. De fet, el mateix Oriol Pérez reconeixia a la premsa a la presentació oficial de la primera anyada d’aquest vi l’estiu del 2018 que “el resultat d'aquest procés d'interpretació paisatgístic és una connexió històrica i geogràfica que ens convida a pensar en Tarragona”.

L’Escabeces 2019 és un vi que neix a Vilabella, als Marges del Gaià, a partir d’unes vinyes de prop de 65 anys que s’han mantingut al mig d’una argila blanca calcària, que es cultiven mitjançant la viticultura tradicional sense cap mena d’herbicida i amb tractaments molt poc agressius pel medi ambient que les envolta. El vi és un projecte personal d’Oriol Pérez de Tudela amb la seva companya Mercè Salvat, que ha comptat amb la col·laboració dels enòlegs Sara Pérez i René Barbier Meyer.

El vi Escabeces 2019 es pot trobar a botigues especialitzades del Camp de Tarragona i també a algunes distribuïdores del país a un PVP al voltant de 12’50 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: