Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix el Club de Vins amb Origen per recolzar els petits viticultors i oferir una punt de trobada pels apassionats del vi

La iniciativa d’Ametller Origen presenta una plataforma de venda directa i l’espai gastronòmic del Mercat d’Autors de Barcelona per gaudir d’experiències úniques

Presentació del Club de Vins amb Origen Presentació del Club de Vins amb Origen AMETLLER ORIGEN
Gastronomia Redacció Infocamp
Diumenge, 06 Desembre 2020 11:20

El divendres 3 de desembre, el grup d’alimentació Ametller Origen ha presentat el Club de Vins amb Origen en un acte conduït per la comunicadora Empar Moliner, i que ha comptat amb la participació de Josep Ametller, director general i cofundador d’Ametller Origen, Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya; Maria Piñol, coordinadora del Club, la comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras, padrina del projecte, i Blanca Ozcáriz (El Jardí dels Sentits) i Núria Bigorra (Terrer de Pallars), en representació dels cellers que formen part del Club.

El Club de Vins amb Origen neix per fomentar la cultura del vi, reconèixer la labor dels petits cellers en la preservació de la tradició vitivinícola del nostre país, donar valor a l’origen i fer d’altaveu de tots els territoris vitivinícoles de la geografia catalana. En un moment què molts petits elaboradors han vist afectats els seus canals de venda, la iniciativa d’Ametller Origen els hi ofereix un nou canal per arribar directament al consumidor. En aquesta primera fase, el projecte s’inaugura amb onze cellers i 25 vins, que es podran aconseguir a través de la botiga online d’AO i de la botiga física del Mercat d’Autors de Barcelona.

Una diversitat de vins avalada per un equip d’enòlegs i la sommelier Meritxell Falgueras

La selecció de vins de microcellers del Club ha estat avalada per un equip d'enòlegs i per la comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras, que apadrina la iniciativa. El resultat són projectes petits i amb molta personalitat, liderats per persones apassionades, que creuen en la viticultura local i representen diversitat en el nostre país de vins:

El Jardí dels Sentits, de Blanca Ozcáriz, incorpora al Club els escumosos Xarel·lo BB Ancestral Ecològic i el Misteriós Rosat elaborats a Lavern Subirats, Alt Penedès; Pere Lluch, del celler Un sol Cel, ubicat a Albinyana, Baix Penedès, hi presenta l’Os Pedrer Xarel·lo, el Voraviu Macabeu, Afrodisía Malvasia i Reïradeïbet. El celler Rubió de Sòls, amb Judit Sogas al capdavant, hi posa Sòlscarel i Sòls·X, vins nascuts a Rubió de Baix, Noguera; i Terrer de Pallars, liderat per Núria Bigorra, entra al Club amb els seus Conca de Tremp blanc i el negre, originaris de Figuerola d’Orcau, Pallars Jussà.

Carisma dona nom al vi i al celler que elabora Xavier Ribes de les vinyes de Montanissell i Montant, Alt Urgell, i també estaran disponibles al Club de vins, com el Macabeu i la Malvasia de Tanca els Ulls, el celler d’en Francesc Boronat. Alosa és el nom del vi del celler Comalats, elaborat per Eva Bonet a l’Ametlla de Segarra; i Nubac Priorat i Nubak Montsant, les dues referències del celler Nubac que crea Eli de Anguera a Falset.

El Baldufa Blanc i Negre, 300 i prou i l’Esquivirol són els quatre vins que incorpora al Club la Míriam Chivite a través del seu original projecte Baldufa Vins, nascut al Pla del Penedès; i els Poblets del Montsant Blanc i Negre, les dues creacions de l’Anne-Josephine Cannan a Montsant des del projecte La Copa Llena. Tancant, de moment, la llista de cellers i vins del Club de Vins, hi ha el projecte de vins naturals Xic del Mel, liderat per l’enòleg Moez Aoun, que hi incorpora els vins Xic del Mel Macabeu, Xic del Mel Macabeu Brisat i Xic del Mel Garnatxa Negra Rosé, procedents de vinyes de Font-rubí i Torrelles de Foix, Alt Penedès.

Punt de trobada i avantatges pels amants del vi

D’altra banda, aquest Club vol ser també el punt de trobada de persones que estimen el vi i s’ha concebut de manera que els interessats i interessades en formar-hi part, puguin fer-ho de forma senzilla i gratuïta. Per donar-se d’alta només s’ha d’accedir a la web undefined club-vins i fer click a “Inscriu-te al club de vins”. Un cop feta la inscripció, rebran de forma periòdica informació, notícies d’actualitat i la possibilitat de viure experiències enogastronòmiques que s’organitzaran amb els cellers per donar encara més valor al projecte.

El Club de Vins amb Origen compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Des de 1830, el grup d’Alimentació Ametller Origen, especialitzat en producte fresc i elaborats, és una companyia que compta amb el llegat de vuit generacions de pagesos. Actualment, treballa 1.247ha de finques al llarg de l’eix mediterrani, de les quals 105 són de cultiu vitivinícola, i un total de 109 botigues a Catalunya. Els seus propietaris i fundadors, Josep i Jordi Ametller, impulsen aquesta projecte amb la finalitat de reforçar la categoria de vins i donar suport a petits productors de Catalunya que surten al mercat amb elaboracions limitades i singulars.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: