Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ulldemolins celebra la 39a Diada Gastronòmica de la Truita d’Espinacs amb Suc

Tindrà lloc aquest cap de setmana, 7 i 8 de març, amb diverses activitats que inclouen la lectura del manifest en commemoració del Dia de la Dona

Imatge d'arxiu de la Festa de la Truita d'Espinacs en Suc, a la plaça del Loreto d'Ulldemolins Imatge d'arxiu de la Festa de la Truita d'Espinacs en Suc, a la plaça del Loreto d'Ulldemolins CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 06 Març 2020 11:44

Ulldemolins celebra la 39a edició de la Diada Gastronòmica de la Truita d’Espinacs amb Suc, aquest cap de setmana, 7 i 8 de març, amb diverses activitats. La Truita d’espinacs amb suc és un plat típic que es menjava principalment per Quaresma a Ulldemolins i a alguns pobles del Priorat quan la carn desapareixia temporalment dels àpats i els ous, el peix i els llegums cobraven protagonisme. La programació d’aquesta diada inclou tallers pels més petits, una exposició, un esmorzar popular i la tradicional degustació i competició de les truites d’espinacs amb suc.

La festa donarà el tret de sortida aquest dissabte 7 de març. A les 11 h, es realitzarà un taller de terrissa per a nens i grans, al centre cívic, i a les 18 h, a cal Borrull, s’inaugurarà l’exposició ‘Dones d’empresa’, que es podrà visitar fins el 21 de març. Per últim, a les 18:30 h, al centre cívic, es presentarà el llibre ‘Ulldemolins setcentista’, a càrrec de Salvador J. Rovira.

L’endemà, diumenge 8 de març, tindrà lloc el gruix de les activitats de la diada gastronòmica. La jornada començarà amb el Toc de matinades, a les 8h, i continuarà amb un esmorzar popular, a les 8:30h i fins les 11h, al poliesportiu. A partir de les 10:30h i fins les 12h, a la plaça del Loreto, donarà el tret de sortida la recepció de les cassoles de truita amb suc que es presenten al concurs, les quals es podran començar a degustar a partir de les 11h. A la mateixa hora, s’iniciarà la demostració de la 6a edició del Xef Junior, en el marc de la qual, els més petits elaboraran una cassola de truita. Ja a les 12h, les guanyadores i guanyadors de les edicions anteriors faran una demostració de l’elaboració de la truita d’espinacs amb suc.

També a les 12h, però davant l’escola, tindrà lloc la plantada i l’inici de la cercavila del gegantó Galderic d’Ulldemolins i la Mulassa petita de Tarragona. A aquesta mateixa hora i fins les 13h, a la plaça del Loreto, es realitzarà la votació popular de la decoració de la truita amb suc, amb el jurat d’honor a partir de les 13 h. A més, per commemorar el Dia de la Dona, a les 13:45h, es llegirà el manifest i, en acabar, el jurat farà l’entrega de premis.

A mode de cloenda de la Diada, a les 18 h, al Santuari del Loreto, se celebrarà un espectacle musical, a càrrec del grup de Gerard Marsal (saxo), Sara Sambola (veu) i Aleix Bové (guitarra).

El programa complet de la Diada Gastronòmica de la Truita d’Espinacs amb Suc d’Ulldemolins es pot consultar a través del web municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: