Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cunit celebrarà la I Xatonada Infantil el 29 de febrer

El municipi del Baix Penedès recupera així el concurs infantil de mestre xatonaire, que anirà acompanyat d'activitats lúdiques com jocs gegants, taller gastronòmic i inflables

Cunit celebrarà la primera edició de la Xatonada Infantil recuperant així una festa gastronòmica que s’havia realitzat al municipi Cunit celebrarà la primera edició de la Xatonada Infantil recuperant així una festa gastronòmica que s’havia realitzat al municipi ARXIU / INFOCAMP
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 17 Febrer 2020 08:11

El proper 29 de febrer, a partir de les 11h, Cunit celebrarà la primera edició de la Xatonada Infantil recuperant així una festa gastronòmica que s’havia realitzat al municipi. A més del concurs infantil de mestre xatonaire, a la plaça del Casal també hi haurà diferents activitats lúdiques com jocs gegants, taller gastronòmic i inflables fins les 14h.

Enguany, l’Ajuntament de Cunit vol que siguin els més menuts els que incorporin la tradició als seus hàbits gastronòmics. Fa uns anys, el Concurs de mestre xatonaire infantil ja es celebrava juntament amb les escoles del municipi, en el qual els alumnes de 6è de Primària elaboraven la salsa del xató seguint les instruccions de restauradors de Cunit.

Cunit, "territori xató"

Cunit està inclòs en el que es considera "territori xató". Aquest plat gastronòmic formava part, històricament, de la vida quotidiana de les famílies cunitenques i també del Gran Penedès.

El egidor de Turisme i Patrimoni, Jaume Casañas, destaca que “a Cunit el xató és un plat típic que s’elabora tant a les llars com a restaurants. Volem oferir la possibilitat als nens i nenes que coneguin i aprenguin a fer la salsa que acompanya als ingredients amb igual o més importància que la resta d’elements. I volem a més, celebrar una gran festa familiar on podem compartir el nostre patrimoni gastronòmic”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: