Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La XVI Festa de l’Oli de Vandellòs reuneix prop de 200 persones

Es va celebrar ahir diumenge 19 de gener a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

Gairebé 200 persones van participar ahir diumenge, 19 de gener, en la XVI Festa de l’Oli de Vandellòs Gairebé 200 persones van participar ahir diumenge, 19 de gener, en la XVI Festa de l’Oli de Vandellòs CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Gener 2020 15:49

Prop de 200 persones van participar ahir diumenge, 19 de gener, en la XVI Festa de l’Oli de Vandellòs, segons la Cooperativa Agrícola de Vandellòs, que va organitzar aquesta jornada gastronòmica a les seves instal·lacions, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Tots els participants van poder gaudir per 4 euros d’un esmorzar popular en què, a més de tastar l’oli nou de la Cooperativa, van menjar pa torrat, llonganissa, cansalada, arengades; i van beure vi negre i aigua. De l’elaboració de l’allioli se’n van encarregar sis veïns del municipi.

Després de l’esmorzar, es va sortejar una cistella amb productes de l’Agrobotiga. La tirada oberta de bitlles, prevista a partir de les 11 h, es va haver d’anul·lar a causa de la pluja.

De les olives arbequina, en major part, reguer i una petita part de salivenca, s’obté a Vandellòs un oli afruitat, verge extra, de tons verdosos, sense defectes, estable, per una major presència de polifenols. Aquest fet permet que l’oli duri més en la cocció i no es torni ranci tan fàcilment com l’oli d’arbequina; i que sigui també més saborós en el consum en cru.

Entre les persones assistents, hi havia l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, i diversos regidors del consistori; el president de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs, Agustí Margalef; el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Àngel Xifré; i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en qualitat de diputat en representació de la Diputació de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: