Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls es prepara per la Gran Festa de la Calçotada

La Comissió Organitzadora busca voluntaris que vulguin col·laborar en l’organització de la Gran Festa, que tindrà lloc el diumenge dia 26 de gener

Imatge d'arxiu de la Gran Festa de la Calçotada de Valls Imatge d'arxiu de la Gran Festa de la Calçotada de Valls ARXIU / ACN
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 17 Gener 2020 08:44

El proper diumenge, 26 de gener, se celebrarà a Valls la 39a Gran Festa de la Calçotada, una festa gastronòmica popular viscuda al centre de Valls, "ciutat d'origen de la calçotada". La calçotada constitueix un dels menjars més típics i coneguts de Catalunya. Al voltant d'una taula "calçotaire", es viu un ambient de diàleg, d'amistat i de festa.

Si bé la calçotada té una vella i ancestral tradició, (a Valls fa més de 120 anys que es fan calçotades), amb la Gran Festa de la Calçotada iniciada l'any 1982, i que se celebra cada any, el darrer diumenge de gener, s'ha aconseguit de conjugar els carrers i places de la ciutat vella amb la fumera blanca i l'olor dolceta de les cuites dels calçots, ja que es couen i es tasten a la plaça de l'Oli, al centre històric de la capital de l'Alt Camp.

La Gran Festa

Valls viurà la Gran Festa de la Calçotada 2020, el 26 de gener. A partir de les 10h, els carrers i les places de Valls seran escenari d'una varietat d'actes: els mercats de la Calçotada; la cercavila de la calçotada amb la participació de grallers, gegants... Tot això conferirà animació i ambient de festa a la ciutat.

A la plaça de l'Oli, es faran les demostracions de coure calçots; a la plaça del Blat, el 33è Concurs de Cultivadors de Calçots i el 29è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la típica salsa.

A partir de les 13h, a les places de l'Oli i de la Zeta hi haurà la degustació popular de la calçotada per qui ho desitgi; també hi haurà graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa, botifarra de Valls..., a la brasa. A la mateixa hora, a la plaça del Pati es farà el 35è Concurs de Menjar Calçots, amb l'objectiu de conèixer la xifra màxima de degustació de calçots en un temps determinat, i altres actes. En iniciar el concurs, les Colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls, enlairaran els seus pilars.

Pel que fa als Mercats de la Calçotada, alimentació, artesania, la Mostra de cuina del calçot, es celebraran el dissabte 25 i diumenge 26.

Visitants d'arreu

La ciutat de Valls obrirà els seus braços a totes les persones que es desplacin a la capital de l'Alt Camp per viure una jornada típica, gastronòmica i popular d'exaltació de la calçotada, amb el regust que comporta una festa viscuda a la pròpia ciutat d'origen, pòrtic d'una plena temporada calçotaire que es perllonga fins tot l'abril. De fet, en les darreres edicions, s'ha registrat prop de 30.000 visitants vinguts d'arreu de Catalunya i també d'altres països del món. A Valls es fan calçotades de novembre a abril, però la Festa de la Calçotada, representa l’entrada del fort de la temporada de calçotades.

La Gran Festa de la Calçotada és organitzada, conjuntament, per l'Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, el Gremi de Restauradors de Valls i l’Alt Camp i Comerç de Valls i compta amb el suport de diverses entitats.

Es busca voluntariat

La Comissió Organizadora fa una crida a persones que vulguin col·laborar amb la Gran Festa de la Calçotada. Es tracta de la col·laboració, d’unes hores, el diumenge 26 de gener al matí, en el desenvolupament de les diverses activitats.

Els que vulguin oferir-se com a voluntaris, (totes les edats), poden manifestar-ho a les oficines de la Cambra de Comerç, carrer Jacint Verdaguer, 1 al Tel. 977 600 909.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: