Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La presidenta de la Diputació reivindica els productes gastronòmics de la demarcació

Noemí Llauradó destaca la qualitat de la tòfona i dels productes agroalimentaris del territori durant la inauguració de la IV Fira de la Tòfona de Vilanova de Prades

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, Noemí Llauradó va visitar el recinte firal, que un any més aplega diferents actes a l'entorn d'aquest preuat fong La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, Noemí Llauradó va visitar el recinte firal, que un any més aplega diferents actes a l'entorn d'aquest preuat fong DIPUTACIÓ DE TARRAGONA
Gastronomia Redacció Infocamp
Diumenge, 12 Gener 2020 12:00

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va ser l'encarregada d'inagurar aquest dissabte una nova edició de la Fira de la Tòfona, un esdeveniment de referència en la promoció d'aquest producte culinari. Llauradó va aprofitar la inauguració per reivindicar la qualitat d'aquest producte que neix a la Conca de Barberà, així com el conjunt de productes agroalimentaris del Camp de Tarragona, de les Terres de l'Ebre i del Baix Penedès que destaquen per la seva "excel·lència".

La presidenta va expressar el suport de la institució als sector primari i a l'economia que es genera al seu entorn. En aquest sentit, va destacar la contribució de productes agroalimentaris com la tòfona, entre altres, per mantenir i consolidar la població als seus respectius territoris, en especial als municipis petits. La Diputació de Tarragona col·labora a la Fira de la Tòfona, un esdeveniment organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Vilanova de Prades, l'empresa Tòfona de la Conca i el càmping Serra de Prades.

Un dia més de fira

Enguany, aquesta quarta edició s'ha allargat un dia més. Els actes d'aquest dissabte van ser les demostracions de cuina amb el xef Rafael Múria, del restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant, i del xef Nil Bono, del restaurant Deliranto de Salou; el maridatge de vins a càrrec de Ramon Roset; el dinar trufat, i la presentació del llibre 'l'Aiguat de Sant Marc', acte de Riuada Solidària.

                                                                                          Tòfones al recinte firal: 

tòfones a la fira

Pel que fa a aquest diumenge, hi ha la jornada tècnica 'Plagas y enfermedades en truficultura', a càrrec de María Martín Santafé, investigadora de la Universidad de Zaragoza; el Concurs de gossos tofoners, l'exhibició canina multiraça i el dinar trufat.

Durant tots dos dies, al recinte firal hi ha un mercat amb tòfones i altres productes de quilòmetre zero i degustacions de vins de la DO Conca de Barberà.

L'acte d'inauguració, a més de Llauradó, va comptar amb la presència del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Carmel Mòdol, i de l'alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró. Tots tres van estar acompanyats per la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona, Carme Mansilla; de la consellera de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Ferrer; del president de l'Associació d'Hostaleria de la Conca de Barberà, Josep Ramon Guiu, i del gerent de Tòfona de la Conca i organitzador de la fira, Dídac Espasa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: