Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls arrenca dissabte la temporada amb la Jornada Gastronòmica del Calçot

El pastisser Christian Escribà serà proclamat "Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls" i l’encarregat d’arrencar el primer calçot de la temporada / La IGP Calçot de Valls preveu una collita de 18 milions d'unitats

Presentació de la Jornada Gastronòmica Calçot de Valls-Memorial Àngel Solé Presentació de la Jornada Gastronòmica Calçot de Valls-Memorial Àngel Solé JOSEP CARTANYÀ
Gastronomia Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Novembre 2019 21:23

Valls obre aquest dissabte 23 de novembre de manera oficial la temporada de calçotades i ho farà amb la Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé, una jornada festiva que reunirà als principals restauradors de Valls i la comarca de l’Alt Camp, xefs, cellers i agricultors. La cuina del calçot serà la protagonista d’una festa que organitzen l’Ajuntament de Valls, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del Grup GSR. La festa comptarà amb un protagonista excepcional, el reconegut pastisser Chritian Escribà que serà nomenat "Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls".

El Pati serà l’epicentre de la festa. A les 11.30h obrirà portes el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot que enguany preparen els restaurants KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Ca l’Àngel i Bruch, Càtering ForEvents i els vins de la DO Tarragona representats pels cellers Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch i Sanromà. En aquesta ocasió, tothom podrà degustar fins a les 14h un total de 6 especialitats a base de calçots per 2 euros la tapa o ració, maridats amb els vins dels cellers a 2 euros la copa.

El president de l'Associació de Restauradors de Valls, Joan Mira, ha afirmat que gràcies a la Jornada els restaurants de Valls avancen la temporada del calçot i treballen "una mica més cada any". Per la seva part, la gerent de la DO Tarragona, Àngels Collado, ha explicat que els cellers també donaran a conèixer les seves activitats enoturístiques.

La festa tindrà també com a protagonistes del showcooking a Fran López, el xef ebrenc amb estrella Michelin dels restaurants Xerta i Villa Retiro, David Andrés del Via Veneto de Barcelona, Víctor Quintilla, també amb estrella Michelin al restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet, que junt amb el vallenc Albert Roig oferiran una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

Memorial Àngel Solé

La Jornada Gastronòmica del Calçot rebrà el nom de Memorial Àngel Solé, reconegut xef vallenc que va morir l’any passat, per retre homenatge així a un dels grans impulsors de la cuina vallenca. El regidor de Comerç I-Turisme de l'Ajuntament de Valls, Òscar Peris, ha recordat que "Solé havia cuinat a Nova York, Brasil, Perú i en diversos indrets d'Europa i va lluitar per posicionar el calçot a nivell internacional", alhota que se'l reconeix per haver estat un dels impulsors del nou format de la Jornada Gastronòmica del Calçot.

Amic de l'Autèntica Calçotada

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls començarà amb el nomenament de Christian Escribà com "Amic de l’Autèntica Calçotada", una distinció que li donarà dret a arrencar simbòlicament el primer calçot de la temporada. Ho farà des del camp d’un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls a les 10h i, ja a les 11.40h al Pati, serà proclamat amb aquesta distició. Sobre la presència d'Escribà a Valls,Òscar Peris ha posat en valor que "ens posiciona en un altre sector com és el de la pastisseria, potser s'inspiri en fer algun pastís vinculat al calçot,...".

Christian Escribà regenta la històrica Pastisseria Escribà, coneguda per molts per les monumentals mones de Pasqua, però que és tot un dels grans referents de la cuina catalana. Christian Escribà, amb guardons de tan prestigi com el de Millor Pastisser d’Espanya, forma part del que és la quarta generació d’uns pastissers genials.

Una bona collita per celebrar els 25 anys de la IGP Calçot de Valls

El secretari de la IGP Calçot de Valls, Joan Linares, ha anunciat que enguany s'espera una bona collita, de 18 milions d'unitats certificades: "ha fet fred aviat i els calçots seran dolços". Enguany es compleixen 25 anys del naixement de la IGP. En aquest sentit, Linares ha volgut destacar la qualitat d'avui dia de la llavor del calçot, "gràcies al treball dels nostres tècnics i del laboratori de la Fundació Miquel Agustí".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: