Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 17a Ganxet Pintxo incorpora l'avellana com un nou element en les tapes

Des de la coordinació de la ruta s'assegura que el públic ha valorat 'positivament' l'augment de preu de les degustacions

Presentació de la 17a edició de la Ganxet Pintxo Presentació de la 17a edició de la Ganxet Pintxo ALBA CARTANYÀ
Gastronomia Alba Cartanyà - Reus Digital / GDDCT
Dimarts, 05 Novembre 2019 17:09

Per vuitè any consecutiu arriba a la ciutat la Ganxet Pintxo. La ruta de tapes celebra la 17a edició aquesta tardor, incorporant un nou ingredient a l'oferta gastronòmica: l'avellana. En aquesta línia, enguany s'afegeix un nou premi, el de la DOP Avellana de Reus, que s'atorgarà a la millor tapa que contingui la fruita seca del territori. En la passada edició de primavera es va apujar el preu a 3,5 la tapa amb beguda, cosa que el públic "ha entès" i "ha trobat bé", segons el coordinador de la Ganxet Pintxo, Jaume Batista.

Un total de 37 establiments participaran en aquesta edició, que tindrà lloc del 7 al 17 de novembre. 36 oferiran la seva tapa exclusiva i el restant, el Més que Tapes, un menú sencer. Seguint la dinàmica d'edicions anteriors, hi haurà diferents guardons: tres premis populars, tres premis professionals, el premi Damm a la tapa que millor marida amb la cervesa, el Ganxet Llengua, per a l'establiment més sensible en l'ús del català, el premi DOP Siurana i el nou DOP Avellana de Reus. A més a més, també hi ha el concurs d'Instagram, per trobar la millor foto i el Ganxet Mot, per descobrir paranys lingüístics.

Durant la roda de premsa de presentació de la ruta, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha qualificat "d'important" aquesta iniciativa, ja que "fa un homenatge a tots els sectors i actors del teixit empresarial de la ciutat". La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha destacat la "transversalitat" de la ruta i ha subratllat que aquesta "té èxit perquè reuneix els valors que tenim com a ciutat". Batista ha justificat la pujada del preu argumentant que ha vingut acompanyada d'un "augment de la qualitat i quantitat" de les tapes, canvi que, ha assegurat, el públic valora positivament. Ha assenyalat que "no hi ha objectius numèrics" sinó que s'espera "que vagi bé i que el temps acompanyi".

La Ganxet Pintxo és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus que compta amb el patrocini d'Estrella Damm i el suport de l'Ajuntament de Reus. Col·labora amb diferents entitats de territori, com el Banc de Sang i Teixits, el Festival Accents, el Festival de cinema Memorimage o el Festival Reus Teatre Musical (RTM).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: