Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tocats del Bolet celebra 25 anys amb una mostra de 200 exemplars al Morell

L’Exposició de Bolets Vila del Morell combinarà el 19 i 20 d’octubre cultura i gastronomia en una iniciativa que permet veure i també degustar bolets

L’Exposició de Bolets Vila del Morell reunirà aquest cap de setmana una mostra d'uns 200 exemplars L’Exposició de Bolets Vila del Morell reunirà aquest cap de setmana una mostra d'uns 200 exemplars AJUNTAMENT DEL MORELL
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 18 Octubre 2019 19:04

Amb l’arribada de la tardor i les primeres freds arriben també els primers bolets. I tot plegat, indica que al Morell és el moment de l’Exposició de Bolets Vila del Morell. Un any més, l’entitat Tocats del Bolet, amb la col·laboració del consistori, ha organitzat una nova mostra micològica que arriba enguany a la seva 25a edició. Una fita rodona d’aniversari que, com és habitual, combinarà cultura i gastronomia en aquesta cita plenament consolidada i marcada en vermell al calendari de tots els aficionats als bolets del nostre territori.

Les sales de l’Ajuntament acolliran l’exposició, amb reproduccions en miniatura dels seus respectius entorns naturals, tant dissabte dia 19 de 16 a 20 hores, com diumenge dia 20 de 10 a 20 hores. Una mostra que inclou tant espècies comestibles com no comestibles, a fi que els visitants puguin aprendre a distingir-los.

           Imatge de l'edició del 2018 de l'Exposició de Bolets Vila del Morell: 

Exposició bolets 2018 2

Jose Luís Moreno, membre de Tocats del Bolet, explica que en aquesta ocasió es podran veure “fins a 200 exemplars de bolets, molts dels quals no classificats, ja que un cop els exposem i trenquem la cadena de fred, s’accelera el seu procés d’envelliment i ja no es distingeixen les diferents espècies”. Malgrat això, creu que és molt interessant “que el públic pugui aprendre com són els diferents bolets que podem trobar en qualsevol sortida al camp”.

Moreno també destaca dues cites que tindran lloc durant el cap de setmana. D’una banda, dissabte a les 18 hores es farà la inauguració oficial de l’exposició, amb un acte que servirà també per celebrar els 25 anys de la mostra. D’altra banda, diumenge al migdia arribarà el moment gastronòmic de l’esdeveniment, amb una degustació de plats elaborats amb els bolets com a ingredient bàsic. Finalment, aquest cap de setmana dedicat al bolet es completarà a l’exterior de l’Ajuntament amb la instal·lació de diferents punts de venda de productes relacionats amb la micologia.

25 anys d’història

“Fa 25 anys el Bar Escudo va acollir la primera exposició informal, amb una cinquantena d’exemplars”, exposa Moreno, “una iniciativa d’un grup d’amics aficionats als bolets que es reunien al local per compartir experiències i respondre els dubtes dels interessats en aquest món”. Una espurna que ha donat lloc a tot un esdeveniment amb una llarga i consolidada trajectòria.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: