Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els vins de parcel·la de Josep Grau Viticultor lideren la Guia Peñín 2020

A més de tenir 11 dels seus vins a la piràmide de la prestigiosa guia, el celler de Marçà també ha rebut grans puntuacions del crític americà James Suckling

Els vins de parcel·la de Josep Grau Viticultor (DO Montsant) han obtingut puntuacions excel·lents a la Guia Peñín 2020 Els vins de parcel·la de Josep Grau Viticultor (DO Montsant) han obtingut puntuacions excel·lents a la Guia Peñín 2020 ARXIU / INFOCAMP
Gastronomia Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Agost 2019 19:19

Els vins de parcel·la de Josep Grau Viticultor han obtingut puntuacions excel·lents a la Guia Peñín 2020, liderant el pòdium de qualitat de la DO Montsant, i també al tast anual de vins de l’Estat espanyol que dirigeix el prestigiós crític americà James Suckling. En ambdues publicacions, es reconeix la tipicitat i la personalitat pròpia dels vins del celler de Marçà (El Priorat) i, per primera vegada, els vins de petita producció han estat avaluats amb un resultat extraordinari, tant per a les anyades 2016 com 2017 i en la prescripció nacional i internacional. 

A la Guia Peñín, els vins de parcel·la de Josep Grau Viticultor assoleixen puntuacions màximes i se situen al vèrtex de la piràmide de qualitat de la DO Montsant, només per darrere del vi icònic de René Barbier, l’Espectacle, amb 95 punts.

Els dos vins millors puntuats de Josep Grau Viticultor de l’anyada 2016 són Figuerals Garnatxa i Figuerals Carinyena amb 94 punts. També destaquen els 92 punts de Rogers, Maimó, Territori i Granit i els 91 punts per al vi rosat Regina i la garnatxa centenària La Florens. Els vins Una Nit en Globus i l’Efecte Volador obtenen 90 punts, el que demostra la consolidació de la gamma d’entrada de vins del celler.
En total, 11 referències de Josep Grau Viticultor estan per sobre dels 90 punts, confirmant la transversalitat de la qualitat enològica dels vins del celler. 

Quant a les puntuacions del crític James Suckling, destaquen les puntuacions de les petites produccions Figuerals Garnatxa amb 94 punts i Territori amb 93 punts, tots dos de la segona anyada, la 2017. El vi blanc Granit també obté 93 punts i l’Efecte Volador negre i Vespres, dos vins icònics del celler, n’obtenen 92, de manera que Suckling reconeix la seva trajectòria. Les puntuacions de James Suckling destaquen també Figuerals Carinyena i La Florens amb 91 punts. Fins a 6 referències del celler obtenen puntuacions excel·lents de la mà d’un dels crítics de vins més influents del món. 

A aquestes dues publicacions, cal sumar-hi les de Vinous amb el també prestigiós crític de vins Josh Reynolds que fa uns mesos va puntuar Vespres Vinyes Velles 2015 i La Florens 2014 amb 92 punts. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: