Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Espluga de Francolí es prepara un any més per la Festa de la Verema

Del 23 al 25 d’agost, el municipi acollirà concursos, maridatges, actuacions, una caminada i més activitats relacionades amb el vi

L'organització fa un brindis per la 49a edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà, que tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 d’agost L'organització fa un brindis per la 49a edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà, que tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 d’agost MIREIA MUÑOZ
Gastronomia Mireia Muñoz Caballero
Divendres, 16 Agost 2019 14:04

L’Espluga de Francolí viurà la 49a edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà, que tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 d’agost de 2019 i comptarà amb la participació d’onze cellers i onze estands gastronòmics. Aquesta edició manté la tradició en molts dels seus actes, innovant alhora amb activitats gastronòmiques, esportives, actuacions musicals, espectacles i més activitats paral·leles al món del vi.

El recinte firal, situat a la plaça Montserrat Canals, s’inaugurarà oficialment dissabte a les 19 h. Posteriorment hi haurà la piada per obtenir el primer most. La mostra estarà oberta dissabte de 19 h a 00h, diumenge al matí d’11.30 h a 15 h i diumenge a la tarda de 18 h a 22h. A l’estand d’informació del mateix recinte es podran comprar les copes i les degustacions es podran adquirir directament a cada expositor.

La Festa de la Verema compta amb diversos actes que requereixen inscripció prèvia a través dels formularis que es poden obtenir en el mateix programa d’actes. Com a novetat, aquest any les inscripcions es podran fer també amb un codi QR que es troba als programes de les festes. D’aquesta manera, escanejant el codi s’arribarà directament al formulari per inscriure’s. També es pot trucar a la DO Conca per a més informació, al 977 926 905 (de dilluns a divendres de 9 a 14h).

Per altra banda, Laura Poblet, regidoria de Turisme de l’Espluga, ha avançat que, juntament amb tots els agents implicats en aquesta festa, es plantejaran diversos canvis de cara a la 50a edició, “mirant de reformular i valorar alguns dels actes i també apostant, entre d’altres, per alguna proposta de caire més didàctic o de formació i difusió de la cultura del vi”.

Tastos i maridatges

El tret de sortida de la Festa de la Verema es donarà el dijous 22 d’agost amb el tast SUB-25 al Museu de la Vida Rural. Aquest tast està adreçat a joves de 18 a 25 anys, tot i que tothom i pot participar. Bernat Andreu, del celler Carles Andreu, serà l’encarregat de combinar els millors vins amb altres begudes per gaudir de la nit prèvia a les festes.

El Museu de la Vida Rural també acollirà el maridatge de vins i formatges dirigit per Ramon Roset, sommelier i formatger professional. Serà divendres 23 d’agost a les 19.30h. Posteriorment, el restaurant de l’Hostatgeria de Poblet acollirà la 6a edició del Brinda’m Baccus, un sopar maridatge amb 6 vins i caves de la DO Conca de Barberà i 6 tapes d’alta cuina.

El diumenge 25 a les 19.30 h es farà el concurs amateur de tast per parelles, un concurs pensat per amants del vi no professionals per passar una bona estona intentant encertar els productes oferts en 5 copes. La parella guanyadora s’endurà 200 € de premi.

Bernat Andreu afirma que el fet de que el concurs se celebri en parelles ho fa més divertit, ja que això revela en primera persona que “les sensacions que es poden tenir davant d’un vi, fins i tot amb persones que coneixem molt, poden ser molt diferents i molt personals”.

 Presentació de la 49a Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà: 

Festa Verema Espluga

Actuacions musicals i espectacles

Dissabte dia 24, a partir de les 20h, es podrà gaudir d’un concert itinerant pel recinte firal sota el títol ‘Miratjazz de Nova Orleans’ de la companyia Roger Canals, una proposta que amb una instrumentació típica del dixieland transportarà als assistents als carrers de Nova Orelans de principis de segle XX.  Posteriorment, també en directe des del recinte firal, hi haurà l’actuació de Cesk Freixas i Víctor Nin, que en format duet a la guitarra i veus ens presentaran el nou disc ‘Festa Major (2019)’ .

Diumenge a les 12 del migdia hi haurà un espectacle infantil per jugar, cantar i ballar anomenat ‘Amanida de mainada picant’ a càrrec de la Companyia Oriol Bargalló. Al vespre, també al recinte firal hi haurà l’ actuació musical amb SoMMeliers, una formació de cinc noies (quatre instrumentistes i una veu) que busquen fer arribar la música clàssica al públic en general d’una manera diferent a través de la fusió d'estils i amb una veu que prové del món del jazz i la música moderna que es combina amb una instrumentació i acompanyament clàssics.

Altres propostes en el marc de la Festa de la Verema 2019

Diumenge 25 es durà a terme la 4a Caminada guiada entre vinyes. Tindrà dos recorreguts diferents, un de 13km i un de 5, que comptaran amb dos tastos de vi cada un. El punt d’inici serà a les 9 del matí a la Plaça Montserrat Canals de l’Espluga. Un altre dels esdeveniments de la Festa de la Verema és la Cursa de Portadores i la Porronada. La cursa es farà per parelles i consistirà en transportar un sac de 70kg de raïm. La porronada va adreçada a tothom qui vulgui demostrar les seves tècniques amb el porró, ja que guanyarà qui aconsegueixi beure més temps de la manera correcta. Les inscripcions es podran fer al punt d'informació del mateix recinte firal i es recomana que els participants vagin caracteritzats de l’època.

El mateix diumenge a les 19 h, davant el Castell de Milmanda s’oferirà un passeig conscient i una sessió de ioga entre les vinyes a càrrec de Yoga’n’sun. Aquesta activitat serà gratuïta.

La 49a Festa de la Verema també comptarà, el dissabte dia 24,  amb un estand de l’ANC Conca amb informació sobre Consum Estratègic i la Diada de l'11S. El dia 25 al matí hi haurà intercanvi de plaques de Cava a la Plaça Montserrat Canals i durant la mostra es podrà visitar al vestíbul del Teatre del Casal l’exposició d’Imatges Tartàriques de l’artista Sara Dalmau, una exposició de pintura sobre dogues de roure de botes de vi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: