Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arriba la primera Mostra de Cervesa Artesana de Montblanc

Tindrà lloc aquest divendres i dissabte, 9 i 10 d’agost / En el marc d’aquesta mostra, s’ha elaborat també una cervesa artesana de safrà de la Conca de Barberà

Imatge de la nova cervesa artesana de safrà, Safrània365. Imatge de la nova cervesa artesana de safrà, Safrània365. ALBA SANCHA
Gastronomia Alba Sancha
Dilluns, 05 Agost 2019 14:31

Montblanc segueix apostant per la promoció dels productes enograstrònomics i agroalimentaris del territori amb una nova proposta. Es tracta de la primera Mostra de Cervesa Artesana de Montblanc, un acte que s’emmarca dins el programa de #Safrània365, i durant el qual cinc productors de cervesa del territori es donaran cita, aquest divendres i dissabte, 9 i 10 d’agost, al celler modernista, amb l’objectiu de posar en valor el territori com a productor. Els cinc productors són, a més de la Conca de Barberà, de l’Alt Camp i l’Urgell, les tres comarques que alhora formen la Ruta del Cister. A més, per continuar en la mateixa línia, s’ha produït una cervesa artesana de safrà del territori que es podrà tastar a la Mostra, tot i que no està previst, de moment, que es comercialitzi.

El municipi montblanquí és molt actiu pel que fa al calendari estival, però “la primera quinzena d’agost és quan més manca de turisme hi ha”, tal com ha explicat el regidor de Turisme, Oriol Pallissó. Per això, s’ha pensat en la celebració d’aquesta Mostra de Cervesa Artesana, el 9 i 10 d’agost, que s’emmarcarà dins els actes de #Safrània365. Tal com ha apuntat la tècnica de Turisme de l’Ajuntament, Núria Griso, el #Safrània és “un cicle d’activitats per posar en valor els productes enogastronòmics i agroalimentaris del territori”, però encara no s’havia fet cap mostra de cervesa al municipi. Per tal d’explotar també aquest àmbit, encara poc explorat, durant la primera Mostra de Cervesa Artesana de Montblanc es donaran cita cinc productors de la Conca, l’Alt Camp i l’Urgell, les tres comarques que conformen la Ruta del Cister. Aquests cinc productors són Boixets de Vimbodí i Poblet, La Montblanquina de Montblanc, Segarreta de Santa Coloma de Queralt, Les Clandestines de Montferri i Matoll de Belianes. A més, també participarà la cooperativa Fet a la Conca.

Pel que fa a la mostra, totes les degustacions tindran el preu de 2 euros i es liquidaran directament al productor. A més, els tastos de cervesa es realitzaran amb uns gots commemoratius que també es podran adquirir per 2 euros. Amb cada got s'obsequiarà els visitants amb una bossa de patates commemorativa.

Per complementar l’activitat de la Mostra i que aquesta no es limiti només a un públic adult, també s’han organitzat dos tallers dirigits a un públic familiar i durant els quals els més petits tindran un paper protagonista. El primer d’aquests, sota el títol ‘Com i amb què s’elabora la cervesa’, permetrà que els nens i nenes coneguin el procés d’elaboració d’aquest producte, a més, des del punt de vista de la proximitat territorial. Amb el segon taller, anomenat ‘Art en vidre’, els més petits podran expressar la seva creativitat decorant les ampolles de cervesa.

El safrà, patrimoni de la Conca de Barberà

Les activitats, més enllà de la mateixa Mostra, no acaben aquí, ja que s’aprofitarà aquest esdeveniment per continuar promocionant la Conca com productora destacada de safrà. De fet, el productor del territori, Joan Cartanyà, ha assegurat que “el safrà és patrimoni nostre; patrimoni de la Conca i les comarques del voltant” i “com a patrimoni, hem d’intentar que no torni a desaparèixer”. Per això, també es realitzarà una plantada de safrà, el 10 i 11 d’agost, a les 9 h, a Aromis, perquè els participants puguin conèixer les dificultats en la seva producció, ja que es tracta d’un cultiu que “costa molt de dur a terme” perquè és “laboriós” i implica “costos elevats”, com ha explicat Cartanyà. Aquesta activitat tindrà continuïtat al mes de novembre, quan es realitzarà la collita.

Així mateix, en el marc de la Mostra també s’ha elaborat una nova cervesa de safrà, a càrrec del productor de la cervesa artesana Boixets, Carles Blázquez, a base d’aigua de les Muntanyes de Prades i safrà de la Conca. El productor ha explicat que, en aquest cas, el safrà s’ha afegit durant el procés d’ebullició per aconseguir un sabor més suau al final del glop de cervesa, ja que aquesta espècia té un gust fort. La nova cervesa, anomenada Safrània365, es podrà tastar durant els dies de la Mostra i, de moment, no es preveu la seva comercialització.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: